Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Τα Χριστούγεννα των αστέγων!

Χριστούγεννα κάτω από τα φώτα των δρόμων του Λονδίνου, ξαπλωμένοι με ομίχλη σε κάποιο παγκάκι ή κάτω από κάποια γέφυρα και σκεπασμένοι με χαρτόκουτα και εφημερίδες, κινδυνεύουν να κάνουν περίπου 35.000 άνθρωποι, καθώς οι κατασχέσεις σπιτιών εξαιτίας αδυναμίας αποπληρωμής ενυπόθηκων δανείων συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς στη Γηραιά Αλβιόνα και τα ενοίκια έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ!
Το πρόβλημα της στέγης στη Μεγάλη Βρετανία παίρνει μεγάλες διαστάσεις και συμπληρώνει την εικόνα μίας χώρας σε οικονομική κρίση που δημιουργούν η ανεργία ρεκόρ 17ετίας, η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης και ο πληθωρισμός - μαμούθ, που έχει φτάσει στο 5,2% ξεπερνώντας κατά 3,2% το στόχο του 2% που είχε θέσει η Τράπεζα της Αγγλίας, ο αριθμός των ανεξόφλητων ενυπόθηκων δανείων έφτασε τον Σεπτέμβριο τα 1.378.700.
Tο πρώτο μισό του τρέχοντος έτους έγιναν 18.100 κατασχέσεις, ενώ υπό τη συνεχή απειλή της κατάσχεσης βρίσκονται 164.500 δανειολήπτες! Από αυτούς περίπου 35.000 αναμένεται να χάσουν τα σπίτια τους μέσα στον επόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.