Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

To Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του δήμου Θερρμαίκού

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού, προγραμματίζει κύκλους διαλέξεων, σε διαφορετικές θεματικές ενότητες, στα πλαίσια του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, με στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση τόσο των ενδιαφερομένων κατοίκων του Δήμου αλλά και ειδικών ομάδων όπως πτυχιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων, δάσκαλοι και καθηγητές, μαθητές γυμνασίων και λυκείων, γονείς, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, επαγγελματίες και ανέργους.
Οι θεματικές ενότητες κατά κύκλο σεμιναρίων, με την ευγενή συμμετοχή καθηγητών από το Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, είναι οι εξής: 
  1. Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ατόμων με ειδικές ανάγκες.
  2. Διοίκηση-Οικονομία
  3. Κοινωνία-Διπλωματία-Ιστορία
Η πρώτη ενότητα  αναφέρεται στην αναγκαιότητα και την εξέλιξη της Δια βίου μάθησης στην Ελλάδα και τον κόσμο, στους θεματικούς άξονες και τους στόχους της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, καθώς και στη δομή και οργάνωση των φορέων της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Επίσης αναφέρεται στην  Εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν την διάγνωση, πρόγνωση, πρόληψη, εκπαίδευση και θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά/ άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες.
Ο δεύτερος κύκλος Διοίκηση-Οικονομία πραγματεύεται επίκαιρα θέματα σχετικά με το Δημόσιο Χρέος,  Ελλείμματα, Οικονομική Μεγέθυνση και διάφορα Δημοσιονομικά-Νομισματικά θέματα. Βέλτιστες διοικητικές πρακτικές, Εταιρική Διακυβέρνηση κλπ.
Ο τρίτος και τελευταίος κύκλος ασχολείται με Εθνικά-Πολιτικά  Θέματα, Διπλωματία και Διεθνείς Σχέσεις και Ιστορία. Εξετάζει  θέματα  κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας, των πολιτισμικών διαφορών και των σύγχρονων κοινωνικών εξελίξεων, όπως επίσης και τις Διπλωματικές Σχέσεις στις χώρες των Βαλκανίων, της Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων μόλις οριστικοποιείται θα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δήμου. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα υπάρχει σχετική ενημέρωση.
Οι διαλέξεις, διάρκειας μιας περίπου ώρας, και τριάντα λεπτών για ερωτήσεις και απορίες, θα πραγματοποιούνται, κάθε Τετάρτη απόγευμα και από τις 19:00 έως 20:30 στην αίθουσα διαλέξεων του 2ου Γυμνασίου Περαίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.
Για κάθε κύκλο διαλέξεων, που απαρτίζουν μια θεματική ενότητα, θα χορηγείται στους ενδιαφερόμενους Βεβαίωση παρακολούθησης, σύμφωνα με τον κατάλογο παρουσιών, από την Γραμματεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, έπειτα από σχετική συνεννόηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.