Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή Αλεξανδρή στη ΔΕΗ για το "χαράτσι"

Επιστολή προς την περιφερειακή διεύθυνση Μακεδονίας-Θράκης της ΔΕΗ, απέστειλε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ζητώντας από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να μην κόβει το ρεύμα στους δημότες  εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν το «χαράτσι» του ειδικού τέλους.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο δήμαρχος, μπροστά στην άδικη ενέργεια της κεντρικής εξουσίας να επιβάλει ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ο δήμος Θερμαϊκού προχώρησε στην κατάθεση, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτησης ακύρωσης του ειδικού τέλος.
«Έτσι θα σας ζητούσαμε να επιδείξετε την απαιτούμενη ευαισθησία και αλληλεγγύη προς τους δημότες μας, αποφεύγοντας κάθε ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης  τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του Νόμου», προσθέτει.
Ακόμη ο κ. Αλεξανδρής ζητά να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις πιο ευπαθείς ομάδες των πολιτών, όπως ασθενείς που χρησιμοποιούν ηλεκτροδοτούμενες συσκευές οξυγόνου και αντικαρκινικά φάρμακα, ινσουλίνες κ.α., που διατηρούνται στα ψυγεία.
Τέλος ο δήμαρχος Θερμαϊκού, θεωρώντας ότι το ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, θεωρεί απαράδεκτη την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης  σε οικογένειες που δεν μπορούν  να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην αποπληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ και όχι επειδή δεν θέλουν. «Είμαστε σίγουροι για τη θετική ανταπόκρισή σας , καθώς και του συνόλου των εργαζομένων στη ΔΕΗ», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.