Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Καταστροφολογίας το ανάγνωσμα....

Οι πολίτες απαιτούν από τους πολιτικούς συνεργασία και όχι στείρα και χωρίς αρχές  αντιπαράθεση
Εάν κάποιος… εξωγήϊνος ερχόταν ξαφνικά στη γη, προσγειώνονταν το διαστημόπλοιό του στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού και διάβαζε την προπαγανδιστική εφημερίδα του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας κ. Γιάννη Μαυρομάτη, θα πίστευε ότι τον τελευταίο  χρόνο στο δήμο έχει δημιουργηθεί κόλαση, ενώ προηγουμένως, όλα ήταν ρόδινα, όλα ωραία και δημιουργικά. Κάτι τέτοιο, προκύπτει από τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» του κ. Μαυρομάτη, που διαβάζοντάς τα κανείς, κοντεύει να του φύγει το… τσερβέλο. 
Σταχυολογούμε μερικούς από τους τίτλους των δημοσιευμάτων: «Πλασματικός ισολογισμός», «Άγνοια νόμων από τη διοίκηση του δήμου», «Βαριά αμέλεια», «Διαγράφουν το πράσινο», «Λένε όχι σε σχολεία», «Μηδενικό έργο στο Μεσημέρι», «SOS για την παραλία της Αγίας Τριάδας»,  «Στον αέρα το αποχετευτικό της Επανομής», κ.α.
Δεν λέμε ότι όλα πάνε καλά στο δήμο Θερμαϊκού.  Συχνά-πυκνά επισημαίνουμε τις καθυστερήσεις και τις παλινδρομήσεις της σημερινής διοίκησης. Θα ήμασταν οι τελευταίοι που δεν θα κάναμε κριτική στις παραλείψεις και τις αστοχίες της. Όμως από το σημείο αυτό, μέχρι του να τα ισοπεδώνουμε όλα, να παραβλέπουμε τις δυσκολίες που δημιουργούνται από την οικονομική κατάσταση της χώρας, την περικοπή των κονδυλίων από το κράτος προς τους δήμους αλλά και τα «φέσια» που άφησε … «προίκα» στο νέο δήμο η δημαρχεία Μαυρομάτη, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη απόσταση.
Θεωρούμε ότι είναι τεράστιο λάθος του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να πιστεύει ότι με την καταστροφολογία και την ισοπεδωτική τακτική που ακολουθεί, θα κερδίσει «πόντους» από τώρα για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση στην αυτοδιοίκηση. Η εποχή που οι δημότες έτρωγαν κουτόχορτο και παραπλανιόνταν από συνθήματα του στυλ «ή εγώ ή το χάος», παρήλθε ανεπιστρεπτί.
Σήμερα οι πολίτες που έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα, που αντιπαλεύουν  ακόμη και το φάσμα της φτώχειας, της ανέχειας και της απελπισίας, ελάχιστη σημασία δίνουν σε τέτοιες «κορώνες».  Αντίθετα, περιμένουν από τη δημοτική αρχή αλλά και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να επιδείξουν πρωτοβουλίες συνεργασίας, σύμπνοιας και ομόνοιας, προκειμένου να ξεπεραστούν, όσο γίνεται, τα προβλήματα του τόπου. Το πνεύμα συνεργασίας που επικράτησε στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης Παπαδήμου, γιατί άραγε δεν πρέπει να εκδηλωθεί και στην τοπική αυτοδιοίκηση;
Και κάτι τελευταίο: Πιστεύουμε ότι στις σημερινές συνθήκες, οι δημότες, που πλέον είναι πολύ υποψιασμένοι απέναντι στους πολιτικούς (ακόμη και σ΄αυτούς που ασχολούνται με τους δήμους) κρίνουν τους πάντες, όχι για τις «κορώνες» που ξεφουρνίζουν, όσο για την κοινωνική ευαισθησία που πρέπει να επιδείξουν. Και στον τομέα αυτό, εάν η διοίκηση Αλεξανδρή βαδίζει με τον «αραμπά», η παράταξη Μαυρομάτη είναι παντελώς απούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.