Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Επαναλειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Ν.Μηχανιώνα


Σε μια κοινωνία όπου το φαγητό και η στέγη, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι δεδομένα, η ανάγκη λειτουργίας ευεργετικών δομών και δράσεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα ωφελήσουν τους συμπολίτες μας, κρίνεται ως επιτακτική! Mε τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Νέα Μηχανιώνα, η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού δηλώνει εμπράκτως την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων.

Έτσι, την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011, και ώρα 11.00΄ στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη Νέας Μηχανιώνας πρόκειται να παρουσιασθεί η οργανωτική δομή πάνω στην οποία θα στηριχθεί αυτός ο θεσμός.
Το συγκεκριμένο εγχείρημα, το οποίο υποστηρίζεται προσωπικά από τον Δήμαρχο, Γιάννη Αλεξανδρή, με τον αγώνα και τις πρωτοβουλίες του για τις σχετικές χορηγίες, υλοποιείται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΔΗΚΕΘ) και, πιο συγκεκριμένα, από τη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας Μηχανιώνας.
Η έδρα του Κοινωνικού Παντοπωλείου βρίσκεται στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Ν.Μηχανιώνας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα μπορεί να προσφέρει καταναλωτικά αγαθά, είδη διατροφής, απορρυπαντικά και γενικότερα τα είδη πρώτης ανάγκης. Οι δικαιούχες οικογένειες επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως: η απορία (ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 6.000€), η εν γένει οικογενειακή και περιουσιακή κατάσταση, οι συνθήκες στέγασης, η τυχόν ύπαρξη προβλημάτων υγείας κλπ.
Οι εργαζόμενες στη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας, που έχουν αναλάβει την συλλογή των προϊόντων, μεριμνούν για την καλύτερη οργάνωση του παντοπωλείου σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων, που διατίθενται στους δημότες. Για την υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, καθώς και για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, στο υπόγειο, στο γραφείο Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας, κατά τις ώρες: 7:00 - 15:00 και στο τηλέφωνο: 2392330368.
«Η ανεργία  καλπάζει και τα προβλήματα γίνονται εντονότερα μέρα με την ημέρα. Η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου είναι για εμάς το σημαντικότερο μέλημα για την υποστήριξη των συμπολιτών μας, που βρίσκονται σε ανάγκη. Στο πλαίσιο του εφικτού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με τη χορηγία μεγάλων επιχειρήσεων, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά, προχωρούμε στην ενεργοποίηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε στο πλευρό όλων όσοι μας χρειάζονται στις δύσκολες μέρες που διανύουμε», επεσήμανε ο κ. Αλεξανδρής.
«Στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε κανένα δίπλα μας να στερείται τα απαραίτητα, γιατί μαζί χτίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας. Μαζί, διότι παραμένουμε… Άνθρωποι…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού, Χρήστος Βογιατζής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.