Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Νέες δραστηριότητες κόντρα στο "χαράτσι" της Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού


Νέες δραστηριότητες για την αποφυγή πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, εξέδωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού. Μεταξύ αυτών και η συμμετοχή της στην συγκέντρωση - διαμαρτυρία (με συμβολική κατάληψη ) των γραφείων τις ΔΕΗ στις 2 Δεκέμβρη - μέρα κατά την οποία εκδικάζεται στο Συμβούλιο Επικρατείας η αντισυνταγματικότητα του ανάλγητου και αντιλαϊκού φόρου που επεβλήθη στα λαϊκά στρώματα.

Ακόμη γνωστοποιείται η καθημερινή πλέον συγκέντρωση στοιχείων των πολιτών που αρνούνται την καταβολή και καταθέτουν συνολικά εξώδικο. Από 10 - 2 μμ το γραφείο της Πρωτοβουλίας θα δέχεται δημότες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (κάτω από το ΚΕΠ Ν. Επιβατών). Τηλ. επικοινωνίας: 6958596536
Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της κίνησης: «Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού,  είναι μια κίνηση που ξεκίνησε από πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού που αρνήθηκαν ή υπερέβησαν ξεπερασμένες κομματικές εξαρτήσεις και  στέκονται όρθιοι και απέναντι  στο σαθρό πολιτικό σύστημα.
Από την ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησε η
"Πρωτοβουλία"  έξω από το ΚΑΠΗ των Νέων Επιβατών
Έναυσμα για τη δημιουργία της Πρωτοβουλίας υπήρξε η ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι πολίτες από ένα ανάλγητο κράτος – όπως διαμορφώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες – που παρέδωσε τη χώρα στους δανειστές (ΔΝΤ – ΕΕ), για ένα χρέος που είναι αμφίβολης νομιμότητας και που η εξυπηρέτησή του οδήγησε στην επιβολή δυσβάσταχτων φόρων στα αδύναμα στρώματα, καταπάτηση ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων, απώλεια εθνικής κυριαρχίας και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Αρχίσαμε τον αγώνα μας πολεμώντας το άδικο, δυσβάσταχτο, παράνομο και αντισυνταγματικό χαράτσι που επέβαλαν οι τελευταίες κυβερνήσεις μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που πλήττει κύρια τα χαμηλότερα εισοδήματα.
Πραγματοποιήσαμε την ιδρυτική μας συγκέντρωση στις 10/11 σε κλειστό χώρο και συμφωνήσαμε στην άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, εγκρίναμε ψήφισμα, ορίσαμε συντονιστική επιτροπή και ζητήσαμε από το Δήμο να σταθεί στο πλευρό των δημοτών.
Καταθέσαμε έγγραφο με το οποίο ζητήσαμε συγκεκριμένες ενέργειες από τον Δήμαρχο που επιφυλάχθηκε να απαντήσει.
Προχωρήσαμε στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση στις 23/10, με σημαντική επιτυχία, η οποία αγκαλιάστηκε από τους συνδημότες μας και οδήγησε στη σύνταξη και συμπαράσταση της δημοτικής αρχής μαζί μας, αφού σε συνεδρίαση (που παρεμβήκαμε μαζικά) υιοθέτησε θετικό για τον αγώνα μας ψήφισμα και παραχώρησε χώρο στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα λειτουργήσει ως γραφείο προς συγκέντρωση υπογραφών για τη σύνταξη εξωδίκου προς τη ΔΕΗ.
Θα είμαστε εδώ, κάθε μέρα, Δευτέρα έως Παρασκευή 10 - 2 μμ
Με κεντρικό μας σύνθημα ΔΕΝ ΘΑ  ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ δημιουργούμε ομάδα δράσης & αλληλεγγύης που θα σταθεί δίπλα σε συνδημότες μας που θα υποστούν διακοπή της ηλεκτροδότησής των σπιτιών τους.
Είναι η ώρα που πρέπει να βρεθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να οπλισθούμε με ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ και να αναπτύξουμε το κίνημα  της αντίστασής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.