Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Να αντιταχθεί ο δήμος Θερμαϊκού στο χαράτσι

Ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι της χώρας, παίρνουν αποφάσεις ενάντια στο «χαράτσι» του τέλους ακίνητης περιουσίας που πρέπει να πληρωθεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Το παράδειγμά τους θα πρέπει να το ακολουθήσει και ο δήμος Θερμαϊκού, για να προστατεύσει έμπρακτα τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν το έκτακτο τέλος. Γιαυτό πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συνεδριάσει αμέσως το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού με αυτό το θέα. Είναι ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας, και θεωρούμε ότι η διοίκηση Αλεξανδρή αλλά και οι άλλες παρατάξεις του δήμου δεν θα υστερήσουν.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, δήλωσε ευθέως ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα κανενός Πειραιώτη, επαναλαμβάνοντας μία από τις πλέον γνωστές ρήσεις του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας: "Ανήκω στη σχολή του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έλεγε ότι στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται χωρίς να λέγονται. Εγώ, ως δήμαρχος, αποκλείεται να επιτρέψω να κοπεί το ρεύμα σε οποιονδήποτε φτωχό Πειραιώτη".
Λίγα χιλιόμετρα βορειότερα, στην Νίκαια, ο δήμαρχος Γ.Ιωακειμίδης έχει επίσης σηκώσει μπαϊράκι, όπως και ο Ανδρέας Παχατουρίδης στο Περιστέρι, τον 8ο πολυπληθέστερο δήμο της Ελλάδας.
Οι κινητοποιήσεις των δημοτικών Αρχών ενάντια στην πιθανότητα διακοπής παροχής ρεύματος για όσους δεν καταβάλουν το χαράτσι, που ξεκίνησαν από την Νέα Ιωνία στα βόρεια προάστια της Αθήνας, επεκτάθηκαν επίσης στον Κορυδαλλό, το Μαρούσι, το Βύρωνα, το Ελληνικό, το Ιλιον, τον Σαρωνικό και αλλού.
Ακόμη και η "πλούσια" Φιλοθέη και το Ψυχικό προχώρησε σε κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για το "πάγωμα" της πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς διαπιστώθηκαν πολλά λάθη στον υπολογισμό του τέλους.

Κατάληψη στην Τρίπολη
Το πρωί της Δευτέρας εξάλλου δίωρη συμβολική κατάληψη από τις 8 ως τις 10, έγινε στα γραφεία της ΔΕΗ περιοχής Τρίπολης, στην λεωφόρο Αλεξάνδρου Σούτσου, που βρίσκονται τα ταμεία εξόφλησης λογαριασμών ρεύματος, από την Επιτροπή φορέων και πολιτών Αρκαδίας, υπό το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.
Στην κινητοποίηση εναντίον της επιβολής του ειδικού τέλους ακινήτου και των επιλογών κυβέρνησης - ΔΝΤ - ΕΕ, συμμετείχαν αρκετοί πολίτες της Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.