Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας από το δήμο Θερμαϊκού για το χαράτσι στα ακίνητα


Αίτηση ακύρωσης της άδικης απόφασης με την οποία επιβλήθηκε το ειδικό τέλος στα ακίνητα, ετοιμάζεται να καταθέσει στο Συμβούλιο Επικρατείας ο δήμος Θερμαϊκού, ενώ παράλληλα ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής με επιστολή του στη Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης της ΔΕΗ, ζητεί από την εταιρία να επιδείξει την απαιτούμενη ευαισθησία και αλληλεγγύη προς τους δημότες, αποφεύγοντας κάθε διακοπή ηλεκτροδότησης, τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, για τη συνταγματικότητα του νόμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Θερμαϊκού:
«Οι δημότες μας, όπως και όλοι οι Έλληνες, έχουν υποστεί τεράστια μείωση των εισοδημάτων τους μέσω της καταβολής μιας σειράς φόρων και τελών, περικοπής των μισθών και των συντάξεών τους.
Επιπλέον όλων αυτών, έρχονται σήμερα αντιμέτωποι και με το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, γεγονός που επιβαρύνει υπέρμετρα και άδικα τα νοικοκυριά και, κυρίως, τους ασθενέστερους των συνδημοτών μας.
Μπρος στην άδικη αυτή ενέργεια της κεντρικής εξουσίας, ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής και ο Δήμος Θερμαϊκού προχωρούν σε κατάθεση αίτησης ακύρωσης κατά της απόφασης επιβολής του ειδικού τέλους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ταυτόχρονα, με επιστολή του Δημάρχου προς τη Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης της ΔΕΗ, ζητείται από την εταιρία να επιδείξει την απαιτούμενη ευαισθησία και αλληλεγγύη προς τους δημότες μας, αποφεύγοντας κάθε ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης, τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, για τη συνταγματικότητα του Νόμου.
Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Δήμοι δεν έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα για το θέμα του ειδικού τέλους, παρά μόνο βοηθητική. Αναγνωρίζοντας, όμως, τις τεράστιες ανάγκες που έχουν σήμερα, κυρίως, οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αποφασίζουμε να σταθούμε αρωγοί στους ασθενέστερους των συνδημοτών μας, στο μέτρο του εφικτού και στο πλαίσιο της νομιμότητας, αποφεύγοντας ενέργειες που το αποτέλεσμά τους περιορίζεται στο επίπεδο των εντυπώσεων και μόνο.
Κάθε πολίτης μπορεί να προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο με ατομική προσφυγή κατά της απόφασης επιβολής του ειδικού τέλους. Για τους δημότες μας οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν τέλος έως το ποσό των 586 ευρώ και ταυτόχρονα έχουν ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 18.000 ευρώ ή ανήκουν στην κατηγορία των ΑΜΕΑ, των καρκινοπαθών ή άλλων ειδικών ευπαθών ομάδων, τη σύνταξη της προσφυγής την αναλαμβάνει ο Δήμος Θερμαϊκού. Για το σκοπό αυτό θα λειτουργήσει ειδικό γραφείο στο Δημαρχείο.
Παράλληλα, όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, θα ενισχύσουμε περαιτέρω κάθε κοινωνική δομή που προορίζεται να υποστηρίξει τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες των δημοτών μας, όπως για παράδειγμα το κοινωνικό παντοπωλείο, η δομή του οποίου παρουσιάζεται την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.