Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Απαξίωση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα


Σε πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση οδήγησε και οδηγεί η Κυβέρνηση το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, έναν φορέα με πλούσια παράδοση και μεγάλη συμβολή. Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα εγκαινιάστηκε το 1982 από τον  αείμνηστο Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και στεγάζεται στο κτίριο του Ελληνικού προξενείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από όπου ο Κορομηλάς συντόνιζε και κατηύθυνε τον Μακεδονικό αγώνα.

Το Μουσείο συμβάλλει με επιστημονικές γνώσεις στη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας. Οι σκοποί του, βάσει του καταστατικού του, είναι η διατήρηση και η διάδοση της μνήμης των αγώνων του Ελληνισμού για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Όπως αναφέρει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Θεόδωρος Καράογλου, παρόλη την τεράστια προσφορά και την συμβολή του, το Μουσείο δεν έχει λάβει επιχορήγηση από το αρμόδιο Υπουργείο τα τελευταία χρόνια. Αποτέλεσμα αυτής της ανάλγητης στάσης του Υπουργείου, είναι να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα λειτουργίας και να επιβιώνει εξαιτίας της παρέμβασης ευαισθητοποιημένων πατριωτών πολιτών και επιχειρηματιών της πόλης.
Τα άτομα αυτά εξασφάλισαν έως το τέλος του 2012 τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να συνεχίσει στοιχειωδώς τη λειτουργία του. Από την ημερομηνία αυτή και έπειτα, ουδείς γνωρίζει την τύχη και το μέλλον του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
Με βάση όλα αυτά ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να μην προκύψει ζήτημα λειτουργίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και να συνεχιστεί ομαλά και εύρυθμα η λειτουργία του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.