Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Τι πραγματικά συμβαίνει με τη θέρμανση στα σχολεία του Θερμαϊκού;

Διαμαρτύρεται έντονα η Ένωση Γονέων Θερμαϊκού, καταγγέλοντας σε ανακοίνωσή της ότι τις τελευταίες μέρες πολλά σχολεία της περιοχής μένουν μέσα στο κρύο χωρίς πετρέλαιο και επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, κατηγορώντας την για «ανικανότητα». Μετά την καταγγελία αυτή ο «Φάρος του Θερμαϊκού» απευθύνθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Κώστα Βογιατζή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι κανένα σχολείο του δήμου δεν έμεινε χωρίς πετρέλαιο.

Πάντως ο κ. Βογιατζής παραδέχθηκε ότι υπάρχει κάποια δυσλειτουργία, όπως τη χαρακτήρισε αναφορικά με τον προμηθευτή του πετρελαίου και ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη πραγματοποιείται δημοπρασία για την εξεύρεση νέου προμηθευτή.
Η πλήρης ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Θερμαϊκού, έχει ως εξής:
«Για άλλη μια φορά η ανικανότητα του Δήμου Θερμαϊκού επιβεβαιώθηκε περίτρανα .
Αφού άφησε τα σχολεία 3 μήνες χωρίς καθαριστικά τώρα έρχεται μέσα στη μέση του χειμώνα να τα αφήσει και χωρίς πετρέλαιο!!!
Τις τελευταίες μέρες πολλά σχολεία μένουν για 3-4 μέρες χωρίς πετρέλαιο με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε κρύες αίθουσες Γιατί κύριοι? Ποιός φταίει και  οι δεξαμενές πετρελαίου των σχολείων μένουν άδειες ? Ποιός δεν έκανε για άλλη μια  φορά σωστά τη δουλειά του?
Είναι απαράδεκτο στη καρδιά του χειμώνα τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σχολειά χωρίς θέρμανση.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  ότι ενώ έχει έρθει η κρατική επιχορήγηση για τα σχολεία 
δυστυχώς η Δημοτική αρχή  έδειξε  για μια ακόμη φορά προχειρότητα και ανεπάρκεια αφήνοντας τα σχολεία μας χωρίς πετρέλαιο.
Ενημερώνουμε προς κάθε υπεύθυνο ότι εάν αυτή η απαράδεκτη κατάσταση συνεχισθεί  Ένωση γονέων θα προβεί σε καταγγελία αυτών των συμβάντων προς την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια παιδεία  Ανατολικής Θες/νικης  και θα ζητάει το κλείσιμο των σχολείων όταν αυτά λειτουργούν χωρίς θέρμανση. 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το αυτονόητο. Θέλουμε τα παιδιά μας να παρακολουθούν μαθήματα στη ζέστη και όχι σε αίθουσες-ψυγεία.
Καλό θα είναι οι μαθητές του δήμου μας  που τόσα πολλά στερούνται να μην στερηθούν το σχολείο τους γιατί κάποιοι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρθηκαν έγκαιρα για αυτό!!!!
Η ίδια απαράδεχτη κατάσταση δυστυχώς συνεχίζεται και με τα καθαριστικά των σχολείων μας παρ’ όλες τις έγγραφες  καταγγελίες μας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πλέον  και η υγεία των παιδιών μας .
Ζητάμε για πολλοστή φορά από την Δημοτική αρχή να δώσει οριστική λύση των προβλημάτων αυτών που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη .
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την όποια οικονομική ενίσχυση των σχολείων από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων».



3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε Κώστα Βογιατζή , είναι δυνατόν , ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων , χωρίς λόγο , να καταγγέλει πως τα παιδιά τους κρυώνουν στα σχολεία γιατί δεν υπάρχουν καύσιμα ; Και αφού ισχυρίζεσαι πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τότε γιατί παραδέχεσαι πως υπάρχει πρόβλημα με τον προμηθευτή των καυσίμων ; Ήμαρτον πια , τρία χρόνια τώρα δεν μπορέσατε να λύσετε το πρόβλημα της προμήθειας καυσίμων ; Πότε θα το λύσετε ; Παραμονές εκλογών ; Με ποιά επιχειρήματα θα ζητήσετε από τους δημότες να σας δόσουν και πάλι την ψήφο τους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού να δώσει πειστικές εξηγήσεις και να πει αν υπάρχει ή όχι πετρέλαιο. Από την άλλη όμως και η Ένωση Γονέων να μας πει σε ποιά συγκεκριμένα σχολεία δεν υπάρχει πετρέλαιο θέρμανσης και όχι να καταγγέλει αόριστα. Μήπως η πρόεδρος της Ένωσης, που είναι στέλεχος της παράταξης Μαυρομάτη, μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένη;
    Ένας Γονιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ γονιέ , στον Ακτιβιστή , κάτω από το κείμενο διαμαρτυρίας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αναφέρονται συγκεκριμένα σχολεία .

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.