Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Το πρώτο "Κέντρο Αλληλεγγύης" λειτουργεί στη ΘΕσσαλονίκη

Παράθυρο σε συνανθρώπους μας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση ανοίγει το πρώτο Κέντρο Αλληλεγγύης που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και εγκαινιάστηκε το Σάββατο από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, παρουσία του γενικού προξένου των ΗΠΑ Robert Sanders.


Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανήκει στο δίκτυο ανθρώπων και οργανώσεων Solidarity Now, ενώ το Κέντρο άρχισε να λειτουργεί πιλοτικά από τις 2 Ιανουαρίου, φιλοξενώντας δράσεις των μη κυβερνητικών οργανώσεων ΑΡΣΙΣ και PRAKSIS.
Στόχος του Κέντρου είναι η παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής βοήθειας και νομικής υποστήριξης σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, με προτεραιότητα σε ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας. Στεγάζεται στην οδό Λέοντος Σοφού 26, στον 1ο όροφο, και λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Μετανάστες, άνεργοι, ανασφάλιστοι, μονογονεϊκές οικογένειες και πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο Κέντρο τηλεφωνώντας στα 2310-501030 και 2310-501040, ενώ πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν από την ιστοσελίδα www.solidaritynow.org.
“Για μένα είναι διπλή χαρά η λειτουργία αυτού του Κέντρου. Πρώτο, διότι αυτού του τύπου τις δράσεις τις είχαμε στο προεκλογικό πρόγραμμα του δήμου, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να τις στήσουμε σε κάθε κοινότητα -γιατί θεωρώ ότι είναι απαραίτητες για κάθε κοινότητα- για διάφορους λόγους. Απλά όλοι ξέρουμε πόσες δυσκολίες έχει ο δήμος να κάνει κάποια πράγματα”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. “Το δεύτερο”, συνέχισε, “που είναι το πιο σημαντικό, είναι ότι εγώ προσωπικά, αλλά κι ένα πολύ μεγάλο μέρος των ανθρώπων, υποστηρίζουμε αυτές τις δράσεις ενός ιδρύματος που έχει διεθνή εμβέλεια και στηρίζει την κοινωνία, χωρίς όμως να είναι φιλανθρωπικό έργο, αλλά μια εισφορά κοινωνική. Δεν βασίζεται σε εθελοντική εργασία, αλλά δεν την αποκλείει κιόλας”.
Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, “είναι μια δράση που βοηθάει πάρα πολύ τους συνανθρώπους μας σε πρώτο επίπεδο. Πιστεύω ότι είναι το πρώτο τέτοιο σύστημα που εγκαθίσταται στην Ελλάδα και μέσα στον επόμενο χρόνο να καταφέρουμε να στηθούν κι άλλα τέτοια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.