Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Σε έξαρση οι κλοπές στα χωράφια της ανατολικής Θεσσαλονίκης

«Δραματικές» διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο των κλοπών στα χωράφια της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με τους αγρότες της περιοχής να σηκώνονται δύο και τρεις φορές κάθε βράδυ προκειμένου να ελέγξουν τις περιουσίες τους.

«Την τελευταία φορά μου έκλεψαν αντικείμενα αξίας περί των 2.000 ευρώ, τα οποία όμως για να τα αγοράσω και πάλι θα πρέπει να καταβάλλω το ποσό των 10.000 ευρώ τουλάχιστον» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τριλόφου Χρήστος Τσιλιάς.
Οι κλοπές, σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκίνησαν προ τριετίας, αλλά από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους το φαινόμενο καταγράφεται ιδιαίτερα οξυμένο.
Οι δράστες κινούνται σε μια ακτίνα 25 Δημοτικών Διαμερισμάτων στους Δήμους Θέρμης και Θερμαϊκού και στο στόχαστρό τους βρίσκονται-μεταξύ άλλων -παντός τύπου υλικά από χαλκό, τα οποία μεταπωλούν σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές, αρδευτικά συστήματα, αγροτικά μηχανήματα, τρακτέρ κ.ά. 
Όπως υποστηρίζει δε ο κ. Τσιλιάς, «είναι γνωστά τα δύο-τρία σημεία που μεταπωλούνται όλα αυτά τα υλικά», ενώ η έκταση που έχει λάβει το θέμα τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να έχει φοβίσει τους δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι οριστική λύση στο ζήτημα θα αναζητηθεί σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα με τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, αγρότες και τη συμμετοχή του διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.