Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Έξι σχολικά κτίρια της Περαίας στο δίκτυο φυσικού αερίου

Εξι δημοτικά κτίρια στο δήμο Θερμαϊκού που λειτουργούν ως σχολικές στέγες και βρίσκονται στην περιοχή της Κάτω Περαίας, πρόκειται να συνδεθούν άμεσα με το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΠΑ, όπως προβλέπει το σχετικό συμβόλαιο που υπογράφτηκε από το Δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Αλεξανδρή, παρουσία του Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδα Μπακούρα.

Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ΑΕ ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Δημάρχου Θερμαϊκού για τη σύνδεση των σχολείων και την απαιτούμενη κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου, καθώς αποτελεί προτεραιότητα η σύνδεση δημόσιων και δημοτικών κτιρίων με σκοπό να ωφεληθεί το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο από την οικονομία, την ευκολία, την ασφάλεια και ειδικά από το περιβαλλοντικό όφελος που προκύπτει από τη χρήση φυσικού αερίου, καθώς το φυσικό αέριο δεν προκαλεί αιθαλομίχλη και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Ήδη στην περιοχή της Κάτω Περαίας η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης έχει κατασκευάσει 9.180 μέτρα δικτύου και υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 1900 κάτοικοι της περιοχής επωφελούνται από τη χρήση του φυσικού αερίου, ενώ εξετάζεται η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην περιοχή της Άνω Περαίας και των Νέων Επιβατών. 

1 σχόλιο:

  1. τα δημόσια κτήρια βάση κοινοτικής οδηγίας οφείλουν μέσα στο 2014 να είναι ενεργειακά αυτόνομα και ακολουθούν τα ιδιωτικά μέχρι το 2020 ... το φυσικό αέριο ΔΕΝ είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και δεν θεωρούνται ενεργειακά αυτόνομα ..... πάλι εκτός τόπυ και χρόνου και το θεωρούμε και κατόρθωμα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.