Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Σε άλλο δικαστήριο θα γίνει τελικά η δίκη των επτά κατοίκων Επανομής

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αντί του Μονομελούς, παραπέμπονται τελικά να δικαστούν οι επτά κάτοικοι της Επανομής Θεσσαλονίκης, που κατηγορούνται ότι με την ανάρτηση πανό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο γήπεδο της «Αναγέννησης Επανομής», την περασμένη, διέκοψαν ποδοσφαιρικό αγώνα.
Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε προσδιοριστεί σήμερα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο και έτσι, ύστερα από αίτημα του εισαγγελέα της έδρας, η δίκη θα γίνει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Η αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, είχε κατακλυσθεί το μεσημέρι από δεκάδες κατοίκους της Επανομής που εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στους δικαζόμενους πολίτες, ενώ παρόντες ήταν σε ένδειξη συμπαράστασης ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο κ. Γιάννης Μαυρομάτης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Βογιατζής και Βασίλης Αθανασιάδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων κ.α. 
Η δίκη επρόκειτο να γίνει σήμερα μετά από αναβολή που πήρε την Δευτέρα με τους 7 κάτοικους της περιοχής να κατηγορούνται για ματαίωση ποδοσφαιρικού αγώνα. Η δίκη όμως παραπέμφθηκε να γίνει από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο το οποίο είναι αρμόδιο να δικάζει υποθέσεις που έχουν να κανουν με τον αθλητικό νόμο. Η υπόθεση θα περάσει ξανά από τον εισαγγελέα ο οποίος θα ορίσει και το πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση.
διαμαρτυρία των κατοίκων είχε ως αίτημα την απομάκρυνση της   κεραία μεγάλης ισχύος που τοποθετήθηκε απο την Cosmote έναντι τιμήματος που εισπράττει η ομάδα της Αναγέννησης Επανομής. Η συγκεκριμένη κεραία που έχει δραστική ισχύ τοποθετήθηκε εντός του γηπέδου, όπου καθημερινά αθλούνται δεκάδες παιδιά, σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων απο τις πρώτες πολυκατοικίες της Επανομής . 
Οι διαμαρτυρόμενοι ανήρτησαν πανό εντός του αγωνιστικού χώρου πριν την έναρξη του αγώνα Επανομή-Καρδία. Ο διαιτητής όμως ματαίωσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα συμπληρώνοντας το φύλλο αγώνα και μετά από ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα η αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις των 7 πολιτών οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι για…ματαίωση ποδοσφαιρικού αγώνα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, διακόσια περίπου άτομα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, στη διάρκεια της αναμέτρησης, Αναγέννηση Επανομής - Καρδία, για το τοπικό πρωτάθλημα, ανάρτησαν πανό και ζήτησαν από τη διοίκηση της ομάδας να απομακρύνει από τις εγκαταστάσεις του γηπέδου κεραία κινητής τηλεφωνίας. Οι κάτοικοι αρνήθηκαν να απομακρυνθούν με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει τον αγώνα, ενώ από την Αστυνομία συνελήφθησαν τα επτά άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.