Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια και το δήμο Θεσσαλονίκης

Το έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, Τρ. Μηταφίδης
Αντίστροφα μετράει πια ο χρόνος για το ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το ποιος θα είναι ο επικεφαλής στις επόμενες περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο δήμο Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται σε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Φόρη Πεταλίδη που δημοσιεύεται στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής.

Επικεφαλής των παρατάξεων σήμερα είναι στην μεν περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την επιλογή των υποψήφιων δημάρχων του κόμματος στην Κεντρική Μακεδονία, στο δε δήμο Θεσσαλονίκης ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, δημοτικός σύμβουλος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πολιτική απόφαση που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως οι περιφερειακές και οι δημοτικές εκλογές στους μεγάλους δήμους της χώρας θα έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά. Οι επικεφαλής και οι υποψήφιοι των ψηφοδελτίων θα πρέπει να έχουν αντιμνημονιακά, αντικαλλικρατικά και αντιφαστιστικά χαρακτηριστικά.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Σύμφωνα με την πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της παράταξης θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Ο προηγούμενος επικεφαλής της παράταξης, ο νυν βουλευτής Τάσος Κουράκης, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος, μιας και εκτιμά πως ο κύκλος της παρουσίας του στην αυτοδιοίκηση έκλεισε γι' αυτήν την περίοδο, αφού ήδη διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης. Το ζήτημα είναι εάν θα προσφερθεί κάποιος από τους ήδη υπάρχοντες βουλευτές της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να αναλάβει την ευθύνη να διεξάγει τον προεκλογικό αγώνα και να υπάρχει περίπτωση νίκης. Ονόματα πανεπιστημιακών που ακούστηκαν φαίνεται πως δεν «περπατούν», μιας και οι ίδιοι κρατούν αποστάσεις. Ο νυν επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, που δίνει όλο αυτό το διάστημα τη μάχη, ενδέχεται σε περίπτωση που δεν υπάρξει άλλη λύση να τεθεί επικεφαλής, αλλά με μικρή πιθανότητα. Σε περίπτωση που θα είναι βουλευτής επικεφαλής, εκτιμάται πως ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος θα είναι και πάλι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, όπως και την προηγούμενη φορά. Πάντως, το θέμα εντός του Φεβρουαρίου θα λυθεί σε συνεργασία των οργανώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Επιτροπής και της ηγεσίας του κόμματος.

Δήμος Θεσσαλονίκης
Στο δήμο Θεσσαλονίκης τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, φαίνεται πως θα είναι και πάλι ο υποψήφιος για τη δημαρχία. Ηδη η παράταξη εργάζεται μεθοδικά, έχουν συγκροτηθεί επιτροπές και το τελευταίο που τον απασχολεί, όπως μας είπε, είναι ποιος θα είναι ο επικεφαλής. Πάντως, τα μέλη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως προκρίνουν ως υποψήφιο τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, αφού μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα γίνουν οι σχετικές προτάσεις στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Χρίσματα εκ των άνω δε χωράνε στο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν με νόημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.