Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Εκδήλωση των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ στη Ν.Μηχανιώνα

Εκδήλωση, πραγματοποιούν την προσεχή Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο ΚΑΠΗ της Νέας Μηχανιώνας οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ, για ενημέρωση των μελών τους και τη συνέχιση του δικαστικού αγώνα τους κατά του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ( ΟΑΕΕ).

350.000 Ελληνίδες και Έλληνες οφείλουν στον ΟΑΕΕ, στην συντριπτική τους πλειοψηφία όχι γιατί είναι «μπαταχτσήδες» αλλά γιατί βρίσκονται σε αδυναμία.
Οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την ώρα που ο ΟΑΕΕ παρανόμως τους χρεώνει για αυτήν (ενώ αρνείται να την παράσχει λόγω οφειλών).
Οι όροι για τις ρυθμίσεις για τα χρέη στον ΟΑΕΕ είναι εκτός πραγματικότητας με αποτέλεσμα ελάχιστοι να προσέρχονται για να ρυθμίσουν.
 «Βόμβα» έτοιμη να εκραγεί είναι ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, καθώς ένας στους δύο ασφαλισμένους δεν πληρώνει εισφορές.
Η κατάσταση στο Ταμείο είναι εκρηκτική και αναζητείται άμεσα λύση, ώστε οι εξελίξεις να μην επηρεάσουν γενικότερα το ασφαλιστικό σύστημα, επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».
Ενδεικτικά αναφέρεται πως τα μηνιαία έσοδα από εισφορές είναι 120 εκατομμύρια, ωστόσο για για συντάξεις και άλλες παροχές απαιτούνται 280 εκατομμύρια. Τα χρέη προς το Ταμείο έχουν φτάσει τα 7,5 δισ. ευρώ (μάλιστα τα 5,9 δισ. είναι από ενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες) από περίπου 4 δισεκατομμύρια το 2009.
Για να βγάλει τη φετινή χρονιά το Ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών πήρε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600 εκατ. ευρώ, ενώ την επόμενη χρονιά αναμένεται να χρειαστεί επιπλέον κονδύλι 800 εκατομμυρίων.
Στο μεταξύ η εξεύρεση χρημάτων από τη ρύθμιση των οφειλών δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς μόλις 28.837 από τους 380.000 «ενεργούς» ελεύθερους επαγγελματίες έχουν περάσει από τον ασφαλιστικό φορέα. Παράλληλα υπάρχουν και άλλοι 180.000 οφειλέτες που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, χωρίς να έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους προς το ταμείο.
«Αγκάθι» αποτελεί και η αναλογία ασφαλισμένων προς συνταξιούχους, αν και εδώ πρέπει να τονιστεί πως στον ΟΑΕΕ δεν υπάρχουν παράθυρα πρόωρης εξόδου. Υπολογίζεται πως οι ασφαλισμένοι είναι περίπου 720.000, ενώ οι συνταξιούχοι ανέρχονται σε σχεδόν 350.000.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.