Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Εξαφανίστηκε ο Χριστ. Ξηρός, "πολιτική απόφαση" λέει συνήγορός του

«Πολιτική απόφαση» χαρακτήρισε την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού ο συνήγορός του, κι ενώ έχει σημάνει συναγερμός στην αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική, καθώς ο Ξηρός, οποίος είχε λάβει 9ήμερη άδεια για να επισκεφτεί την οικογένειά του, δεν εμφανίστηκε χθες στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής, ως όφειλε. 

Ο Χριστόδουλος Ξηρός βρισκόταν σε άδεια από την 1η Ιανουαρίου και έπρεπε να εμφανίζεται καθημερινά στο τμήμα.
 Και ενώ ήταν συνεπής στην υποχρέωσή του αυτή, τη Δευτέρα, ανήμερα των Θεοφανίων δεν εμφανίστηκε.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο δικηγόρος του Χρ. Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε ότι πρόκειται για «πολιτική απόφαση, συνεπή προς το επαναστατικό προφίλ και την αγάπη του για την ελευθερία». «Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε: «Σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα». Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τον πελάτη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να λαμβάνει άδειες από τις φυλακές. Συγκεκριμένα είχε λάβει επτά άδειες, με την τελευταία να είναι αυτή κατά την οποία και παραβίασε τους όρους.
Εκτοτε έχει εκδοθεί ένταλμα και έχει κινητοποιηθεί η αστυνομία, κάνοντας έρευνες ειδικά σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη προκειμένου να εντοπίσει τον Χριστόδουλο Ξηρό.
Η άδεια του λήγει αύριο και θα πρέπει να γυρίσει στις φυλακές Κορυδαλλού.
Έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου νοσηλεύεται εκτός φυλακής ο αδελφός του, επίσης καταδικασμένος για συμμετοχή στην 17Ν, Σάββας Ξηρός.

Ποιος είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός
Ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος κρατείται στη φυλακή ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», είναι το μεγαλύτερο από τα 11 παιδιά του ιερέα Τριαντάφυλλου. Γεννήθηκε στην Ικαρία το 1958 όπου και έζησε για πολλά χρόνια.
Αν και τις πρώτες ημέρες της νοσηλείας του Σάββα στον Ευαγγελισμό δήλωνε ότι ο αδελφός του είχε πέσει θύμα πλεκτάνης, τελικά στις 17 Ιουλίου 2002 ομολόγησε και ο ίδιος τη συμμετοχή του στη 17Ν.
Ένα από τα μέλη της λεγόμενης "δεύτερης γενιάς" της οργάνωσης, φαίνεται ότι στρατολογήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80. Οπως ο ίδιος παραδέχτηκε, συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του λοχία Ρ.Τσαντ (3/4/84), στη δολοφονία του εκδότη Ν.Μομφεράτου και του οδηγού του Π.Ρουσέτη (21/2/85), στην έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα το θάνατο του αστυφύλακα Ι.Γεωργακόπουλου (26/11/85), στη δολοφονία του βιομήχανου Δ. Αγγελόπουλου (8/4/86), στη δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου Ουίλιαμ Νορντίν (28/6/88) και στη δολοφονία του λοχία Στιούαρτ Ρόναλντ (10/3/91). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.