Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Στα τέλη της εβδομάδας η ανάδειξη διαδόχου του Αλεξανδρή

Αναβλήθηκε για τα τέλη της εβδομάδας, η συνεδρίαση των μελών της δημοτικής παράταξης «Θερμαϊκός για όλους», που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, με μοναδικό θέμα τον ορισμό του αντικαταστάτη του δημάρχου κ. Γιάννη Αλεξανδρή στην ηγεσία της παράταξης, μετά την απόφασή του να μην ξαναείναι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η συνεδρίαση αναβλήθηκε μετά από πρόταση του αποχωρούντος δημάρχου, προκειμένου να διεξαχθούν χωρίς πίεση και με μεγαλύτερη νηφαλιότητα οι διαβουλεύσεις για την επιλογή του στελέχους που θα αναλάβει ως επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού στις εκλογές του Μαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη η σχεδόν ομόφωνη ανάδειξη του σημερινού προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Κωστή Κούτουκα στη θέση του ηγέτη της παράταξης «Θερμαϊκός για όλους», εφόσον φυσικά ευοδωθούν οι πιέσεις που του ασκούνται και πεισθεί να αναλάβει τα ηνία της παράταξης.
Στο διάστημα της σχεδόν μίας εβδομάδας από την ώρα που ο αποχωρών δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, ακούστηκαν αρκετά ονόματα που θα μπορούσαν να ηγηθούν της παράταξης, όπως του πρώην αντιδημάρχου κ.Γιάννη Βασιλειάδη ή του Γενικού Γραμματέα του δήμου, Λευτέρη Κεραμιδάκη, στενού συνεργάτη του δημάρχου, αλλά και του νεαρού δημοτικού συμβούλου κ.Παναγιώτη Τροκάνα που αυτοπροτάθηκε. Θεωρήθηκε όμως ότι μόνο ο κ.Κ.Κούτουκας θα μπορούσε λόγω της προηγούμενης εμπειρίας, των ικανοτήτων αλλά και της διεισδυτικότητας σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, να οδηγήσει την παράταξή του σε ένα νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα.
Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο πάντα καλά ενημερωμένος περί τα αυτοδιοικητικά του δήμου Θερμαϊκού Ακτιβιστής, «ο εκ Μηχανιώνας προερχόμενος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος  έχει διατελέσει κατά το παρελθόν δήμαρχος (άρα έχει την κατάλληλη εμπειρία),  έχει ικανότητες οικονομικών και διοίκησης και είναι διαλλακτικός  αλλά και ενωτικός».
Οι εξελίξεις αυτές στην παράταξη που διοικεί σήμερα το δήμο Θερμαϊκού, ίσως προκαλέσουν αναταράξεις σε όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, καθώς, όπως σχολίαζε έμπειρο σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση στο δήμο Θερμαϊκού στέλεχος, με την αποχώρηση Αλεξανδρή από το προσκήνιο, ξαναμοιράζεται η τράπουλα και σηματοδοτούνται πλέον αλλαγές σε όλους τους χώρους.

Από την άλλη, ενδεχόμενη ανάδειξη Κούτουκα στην ηγεσία της παράταξης «Θερμαϊκός για όλους», αποδυναμώνει πλήρως τις προσπάθειες του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Τσαμασλή είτε να χρισθεί με τη μέθοδο της εισπήδησης (κοινώς ρεσάλτου) επικεφαλής της κίνησης, είτε να σχηματίσει δικό του συνδυασμό, αποσπώντας στελέχη από το συγκεκριμένο χώρο. Και οι εξαγγελίες στο φιλικό του περιβάλλον ότι πρόκειται να ανακοινώσει το σχηματισμό ψηφοδελτίου για το δήμο Θερμαϊκού, μεθαύριο Τρίτη, μάλλον μετατίθενται στις Καλλένδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.