Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Θύελλα διαμαρτυριών για τις συλλήψεις στην Επανομή

Από τη συγκέντρωση των διαμαρτυρόμενων κατοίκων έξω από το αστυνομικό
τμήμα Επανομής το βράδυ της Κυριακής (φωτό από το Activistis.gr)
Θύελλα διαμαρτυριών, προκαλούν οι συλλήψεις επτά πολιτών της Επανομής από την αστυνομία, επειδή «τόλμησαν» να σηκώσουν πανό στο γήπεδο, διαμαρτυρόμενοι έντονα κατά της τοποθέτησης πύργου κινητής τηλεφωνίας μέσα στο στάδιο Επανομής. Κατά των επτά πολιτών διατυπώθηκε η αστεία κατηγορία της δήθεν… παρακώλυσης αθλητικών αγώνων!

Οι επτά πολίτες, ανταποκρινόμενοι σε σχετική πρόσκληση της Κίνησης Πολιτών Επανομής,  βρέθηκαν στο γήπεδο, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί για ολόκληρη την περιοχή της Επανομής, η τοποθέτηση και λειτουργία του γιγάντιου πύργου κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που «βομβαρδίζει» νυχθημερόν τους κατοίκους της περιοχής με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, που ήταν στο γήπεδο της Επανομής μαζί με άλλα 200 άτομα, γυναίκες και παιδιά,   σήκωσαν πανό που έγραφε «Φυτέψτε δέντρα, όχι κεραίες, πρώτα η ζωή μας, μετά τα λεφτά σας», για να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία του Θερμαϊκού για την απροκάλυπτη απειλή της υγείας των κατοίκων με τις αδιάκοπες εγκαταστάσεις γιγαντιαίων κεραιοσυστημάτων κινητής τηλεφωνίας.
Οι επτά πολίτες κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα Επανομής για να οδηγηθούν το πρωί της Δευτέρας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προκειμένουν να ληφθούν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα ως κοινών κακοποιών
Όλο το βράδυ είχε συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα Επανομής πλήθος κατοίκων, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στους συλληφθέντες, ενώ σε ανακοίνωσή της η Κϊνηση Πολιτών υπογραμμίζει ότι
«Οι συλλήψεις έγιναν τελείως παράτυπα, στο τέλος της ειρηνικής διαδήλωσης μας στο γήπεδο για την κεραία κινητής τηλεφωνίας».
Ανάλογες ανακοινώσεις συμπαράστασης στους συλληφθέντες εκδόθηκαν από τη Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού, την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού κ.α.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωση σχετικά με συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων της Επανωμής για κεραία κινητής τηλεφωνίας εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά:
Σε εφτά συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά από διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν κάτοικοι και φορείς της Επανομής ενάντια στην ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο γήπεδο της περιοχής. Και ενώ η διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογος γονέων της περιοχής και μαθητές, έλαβε χώρα πριν την έναρξη του αγώνα Καρδίας –Επανομής ο διαιτητής ενημέρωσε τον αρμόδιο εισαγγελέα με αποτέλεσμα η ΕΛΑΣ να προχωρήσει σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ματαίωση αγώνα με τον αθλητικό νόμο καθώς ο διαιτητής αποφάσισε τη ματαίωση του αγώνα και συμπλήρωσε το σχετικό φύλλο αγώνα.
Να σημειωθεί ότι η κεραία αδειοδοτήθηκε κατ' εξαίρεση ενώ δίπλα στο γήπεδο βρίσκονται τα σπίτια του χωριού. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την καταστολή της ειρηνικής διαμαρτυρίας που μοναδικό στόχο είχε την υπεράσπιση της υγείας των κατοίκων από την ακτινοβολία της κεραίας μεγάλης ισχύος που εγκαταστάθηκε στο γήπεδο της περιοχής. Αποδοκιμάζει ακόμη την σκανδαλώδη «κατ`εξαίρεση» αδειοδότηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός γηπέδου δίπλα σε κατοικημένη περιοχή. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα των κατοίκων στο περιβάλλον και την υγεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.