Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ο Ιασωνίδης, τα "παιδία" και τα κάμπινγκ Αγ.Τριάδας - Επανομής

Θα έχετε ακούσει ίσως αυτό που κυκλοφορούσε ως ανέκδοτο για την περίπτωση του πολιτευτή Λεωνίδα Ιασωνίδη, υπουργού Πρόνοιας των κυβερνήσεων Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο οποίος μιλώντας κάποτε σε μία προεκλογική συγκέντρωση στη Μακεδονία, όταν το πλήθος από κάτω άρχισε να φωνάζει «θέλουμε και Παιδεία» (δηλαδή σχολεία), τότε ο πόντιος πολιτικός εκστόμισε το αμίμητο: «Και παιδία θα σας κάμωμεν».

Που το θυμηθήκαμε; Μα από τη δραστηριότητα τελευταία κάποιων πολιτικών, οι οποίοι στην αγωνία τους να πλασαριστούν ως υποψήφιοι δήμαρχοι - και μάλιστα σε περιοχές για τις οποίες είχαν επιδείξει παντελή αδιαφορία από τα διάφορα αξιώματα που κατά καιρούς κατείχαν- άρχισαν από τώρα τα προεκλογικά μασάλια, τάζοντας επίγειους παραδείσους.
Έτσι, μετά τα περιβόητα «καραβάκια» που ΘΑ δρομολογήσουν «πιλοτικά» στο Θερμαϊκό, χωρίς να έχουν προηγηθεί οι αποβάθρες, οι μελέτες σκοπιμότητας και ο ανάδοχος, βγήκαν τώρα  με άλλη εξαγγελία, ότι ΘΑ αξιοποιήσουν, λέει, τα κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και της Επανομής.  Και πως θα γίνει αυτό;  Μετά από κάποια επιστημονική μελέτη; Όχι, αλλά με μία απλή διατύπωση αιτήματος προς το ΤΑΙΠΕΔ. Τόσο απλά.  Σα να λέμε ότι στέλνουμε ένα χαρτί και λύνονται όλα τα προβλήματα.
Πάντως, για να μην τους αδικούμε τους ανθρώπους, πρέπει να πούμε ότι έχουν και μεγαλόπνοο σχέδιο που προβλέπει ότι τα δύο κάμπινγκ, συν αυτό της Ασπροβάλτας, θα ζητηθεί με το αίτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ, «να περιέλθουν στους οικείους Δήμους ή στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης υπό την προϋπόθεση να γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για ιδιωτικές δεσμευτικές επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων στις εν λόγω περιοχές». Δηλαδή, «ζήσε Μάη…»
Περιμέναμε ότι μετά τα δεινά που βιώνει η χώρα, τη φοβερή οικονομική κρίση που πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αλλά και τους τρανταγμούς που κλυδωνίζουν το πολιτικό σύστημα, θα εξαλείφονταν από το προσκήνιο οι λογικές «Μαυρογιαλούρων» που τόσο ακριβά τις πλήρωσε η Ελλάδα. Δυστυχώς, υπάρχουν οι αμετανόητοι νοσταλγοί μεθόδων του παρελθόντος, που πιστεύουν ότι με τέτοια τερτίπια θα ξεγελάσουν για μια ακόμη φορά το εκλογικό σώμα. Ας το πάρουν επιτέλους είδηση ότι οι καιροί άλλαξαν, ότι ο κόσμος έπαψε να τρώει κουτόχορτο. Θα χειροκροτήσουμε κάθε θετική πρόταση που θα βοηθούσε τον τόπο να πάει ένα βήμα μπροστά. Θα επιδοκιμάσουμε κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Όμως αυτές οι φτηνές κινήσεις εντυπωσιασμού δεν αντιλαμβάνονται οι εμπνευστές τους ότι όχι μόνο δεν τους κάνουν καλό, αλλά απεναντίας τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.