Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αξιόλογες δραστηριότητες της ΕΘΟΠΑΚ Θερμαϊκού

Στο τέλος του 2013 η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Αντιμετώπισης Καταστροφών, συνέχισε την  δράση της καλύπτοντας αγώνες Handball Β΄ Εθνικής του  Α.Ο.Δ. Θερμαϊκού, αγώνα Basket Γ΄ Εθνικής της ανδρικής ομάδος του Ζέφυρου καθώς και τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Πρωταθλήματος Ακαδημιών στο γήπεδο του Αχιλλέα.

Μέσα στον ίδιο μήνα, η εθελοντική ομάδα του Δήμου αισίως ολοκλήρωσε τον τρίτο (3ο) κύκλο εκπαίδευσης εθελοντών διασωστών και ενεργών πολιτών, με την διήμερη εκπαίδευση στην ορεινής διάσωση που έλαβε χώρα στον Χόρτιατη , στο καταφύγειο του Σ.Ε.Ο.
Τα Θεοφάνεια η ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. ήταν παρούσα και σε ετοιμότητα ταυτόχρονα στην Περαία , στους Νέους Επιβάτες, στην Αγία Τριάδα και στην Νέα Μηχανιώνα.
Για το νέο έτος , οι νέοι και παλαιοί διασώστες θα συνεχίσουν τις εκπαιδεύσεις τους εμβαθύνοντας τις γνώσεις τους τόσο στις πρώτες βοήθειες όσο και στην αστική πυρόσβεση και πυρασφάλεια, στη διαλογή θυμάτων σε μαζικές καταστροφές και στο στήσιμο καταυλισμών παρακολουθώντας το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα κρατήσει από τον Ιανουάριο μέχρι και τις αρχές του Μαρτίου, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για την ΑΣΚΗΣΗ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ, η οποία θα διεξαχθεί στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.  
Τέλος η ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. ανακοινώνει ότι τα γραφεία της είναι πλέον ανοικτά κάθε απόγευμα 7 μ.μ. – 8 μ.μ., και σύντομα , με το τέλος των εργασιών του οικήματος θα είναι ανοικτά και τις περισσότερες πρωϊνές ώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.