Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Άρχισε να εκπέμπει από τη Θεσσαλονίκη "Το Κόκκινο"

Ξεκίνησε σήμερα κι επίσημα τη λειτουργία του ο σταθμός "στο Κόκκινο" από τις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη (Καρόλου Ντηλ 20) κι από τη συχνότητα 93,4, όπου εξέπεμπε ο "Μύθος FM". Με επικεφαλής του εγχειρήματος τον Μάνο Τζανακάκη το "Κόκκινο" ευελπιστεί να αποτελέσει μία εναλλακτική φωνή για την ενημέρωση και τον πολιτισμό στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.



Το άνοιγμα του σταθμού συνιστά μία ακόμη μάχη για την Δημοκρατία τόνισε ο διευθυντής του σταθμού Κώστας  Αρβανίτης μιλώντας σε συνέντευξη τύπου ενώ αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του σταθμού σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο, αριστερό ραδιόφωνο το οποίο στοχεύει να δώσει μια διαφορετική οπτική για την πόλη. «Είμαστε περήφανοι για την οπτική που έχουμε και αποτελεί στοίχημα για εμάς μία τεκμηριωμένη και έντιμη δημοσιογραφία» Ο Κ. Αρβανίτης ξεκαθάρισε ότι το Κόκκινο με τους συνεργαζόμενους σταθμούς που έχει αναπτύξει σε όλη την Ελλάδα δεν στοχεύει να αντικαταστήσει το κενό που άφησε η ΕΡΤ και η ΕΡΑ πίσω της  αλλά να αναβαθμίσει το ραδιόφωνο και την δημοσιογραφία στην χώρα με μία πληρέστερη ενημέρωση. Συμπλήρωσε ακόμη ότι οι ραδιοφωνικές συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να τις διαχειριζόμαστε με Δημόσιο Έλεγχο.

 «Ένα όνειρο πέντε χρόνων που έγινε πραγματικότητα ήταν το άνοιγμα του σταθμού σήμερα στην Θεσσαλονίκη» τόνισε ο υπεύθυνος του σταθμού Λ. Αρβανίτης ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να ανοίξει το Κόκκινο στην Θεσσαλονίκη, μία πόλη με παράδοση στα ερτζιανά. Το Κόκκινο θα δώσει φωνή σε όλους όσους δεν έχουν φωνή και θα ασχοληθεί με όλα όσα συμβαίνουν και κινούνται στην Θεσσαλονίκη και την χώρα.  Η πρωινή ζώνη του σταθμού θα δώσει βάση στην ενημέρωση και στα γεγονότα της πόλης ενώ η απογευματινή θα καλύψει το σκέλος του πολιτισμού και της μουσικής δημιουργίας στην πόλη..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.