Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Αυξάνεται η επιχορήγηση στους ΟΤΑ κατά 300 εκατ. ευρώ

Κατά τριακόσια εκατομμύρια ευρώ, θα αυξηθεί από το επόμενο έτος η κρατική επιχορήγηση προς τους ΟΤΑ, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση  για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη 2η αξιολόγηση.

Όπως είπε για το θέμα αυτό ο κ. Σκουρλέτης:
«Χωρίς βεβαιότητες και ψευδαισθήσεις, υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία θα πρέπει να τα κάνουμε κατανοητά. Και θα ήθελα στο σημείο αυτό να αναφερθώ ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σχετίζονται με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Όταν συζητάγαμε τον Προϋπολογισμό του 2017, είχαμε πει ως Κυβέρνηση ότι θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός όπου θα υπάρχει μια μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων. Αυτό επιβεβαιώνεται από το σημερινό Μεσοπρόθεσμο που έχετε μπροστά σας. 

Με πρώτο το 2018 προβλέπεται μια αύξηση, σε πρώτη φάση, για την κρατική επιχορήγηση της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, παρ’ όλο που μέσα στις εκτιμήσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος -και αυτό άλλωστε  είναι απόλυτα κατανοητό, γιατί ένας τέτοιος σχεδιασμός γίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα- δεν έχει συμπεριληφθεί η κυοφορούμενη θεσμική μεταρρύθμιση, η οποία αυτήν τη στιγμή είναι σε εξέλιξη και που προφανώς μετά την ολοκλήρωσή της μας δίνει τη δυνατότητα να προβούμε σε νέου είδους εποικοδομητικές και επί τα βελτίω αλλαγές του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.