Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Μήνυμα του Δήμου Θερμαϊκού για την Ημέρα Νϊκης

Μήνυμα για τον εορτασμό της 9ης Μαίου 1945, ημέρα της νίκης των λαών όλου του κόσμου  κατά του ναζισμού και του φασισμού, και του τέλους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που αυτός προκάλεσε, εκδόθηκε από το Δήμο Θερμαϊκού, με το οποίο αποτίεται επίσης φόρος τιμής στους αγωνιστές των εθνικών αγών και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του δήμου Θερμαϊκού:
«Με το Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α/08-04-1999) η 9η Μάϊου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, κατά του ναζισμού και του φασισμού, με απόδοση τιμών, ως ελάχιστη μνήμη στους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης του ελληνικού λαού ενάντια στα εχθρικά στρατεύματα, αρνούμενοι να καταπατηθούν και να υποδουλωθούν.  
Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η δράση της Εθνικής Αντίστασης την περίοδο ‘’41 – ‘’44 σηματοδοτεί την ελληνική λεβέντικη ψυχή, την αδούλωτη. Την ψυχή που πάντα λάμπει ο φάρος της ελευθερίας τόσο δυνατά, ώστε οποιαδήποτε δύναμη απειλής στέκεται ανήμπορη. Γνωρίζει ο Έλληνας ότι η κάθε μορφή στέρησης της ελευθερίας του καταπατά την αξιοπρέπειά του, κόβει την ‘’ανάσα’’ της δημιουργίας του και κοίταξε κατάματα την άβυσσο του ναζισμού, κοίταξε κατάματα τον παραλογισμό του φασισμού και με περίσσια αξιοπρέπεια και λεβεντιά οργάνωσε την Εθνική Αντίσταση. Και σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχοντας ως άστρο οδηγητή την Εθνική Αντίσταση των γονέων και παππούδων μας της κατοχής, ας οπλιστούμε με όλη την αξιοπρέπεια και λεβεντιά της ελληνικής ψυχής και ας αντισταθούμε σ’ ό,τι μπορεί να απειλήσει όλες τις εκφάνσεις ελευθερίας της κοινωνίας της πατρίδας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.