Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Καραβάκια ακούμε και καραβάκια δεν βλέπουμε...

Παρ’ ότι εκπνέει ο Μάϊος και εισερχόμαστε πλέον στον Ιούνιο, ακόμη δεν βλέπουμε να υλοποιείται η εξαγγελία της κοινοπραξία Thessaloniki Waterways, και τα καραβάκια της που θα συνδέουν τις ακτές του Θερμαϊκού με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ακόμα να φανούν.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρίας, τα γνωστά καραβάκια «Κωνσταντής» και «Άγιος Γεώργιος», θα άρχιζαν δρομολόγια στα μέσα Μαίου, ενώ από τον Ιούλιο θα προστεθούν άλλα δύο σκάφη, συνολικά δηλαδή τέσσερα, που θα κάνουν στάσεις, εκτός από την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, και στη μαρίνα της Αρετσούς στην Καλαμαριά, καθώς και στην Αγία Τριάδα.
Η λειτουργία των συγκεκριμένων δρομολογίων, με το εισιτήριο των 3 ευρώ ανά επιβάτη, φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα επικερδής, καθώς σύμφωνα με τον πλοιοκτήτη Μάνο Κάιλα, η κοινοπραξία μετέφερε το 2016 περίπου 50.000 επιβάτες με τα καραβάκια και φέτος το καλοκαίρι, αναμένει αύξηση περίπου 10%.
Σύμφωνα με τις υποσχέσεις του πλοιοκτήτη, τα καραβάκια θα ξεκινούν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα κάνουν στάσεις στο Λευκό Πύργο, στη μαρίνα Αρετσούς, στην Αγία Τριάδα και στο λιμάνι της Περαίας για να καταλήγουν στους Νέους Επιβάτες. Ωστόσο, οι στάσεις στην Καλαμαριά και στην Αγία Τριάδα θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τον Ιούλιο όπου τα καραβάκια από δύο θα γίνουν τέσσερα, καθώς θα προστεθούν τα σκάφη «Θερμαϊκός» και την «Άρτεμις».
Υπενθυμίζεται ότι και πέρσι η συγκεκριμένη κοινοπραξία είχε υποσχεθεί ότι θα αυξάνονταν τα καραβάκια της από δύο σε τρία και ότι θα καθιερώνονταν και στάση στην Αγία Τριάδα, υπόσχεση που όμως δεν τηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.