Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Εγκαίνια της έκθεσης «Σκοτεινή επταετία» στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα Τετάρτη 3 Μαΐου και ώρα 7:30 μμ, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης η έκθεση με τίτλο «Σκοτεινή επταετία 1967-1974. Η δικτατορία των συνταγματαρχών». Πρόκειται για μια συνεργασία του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, με το «Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία».
Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στον εκθεσιακό χώρο της του Ιδρύματος της Βουλής στην Αθήνα και περιηγήθηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Τα τεκμήρια της έκθεσης: φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά, όπως η Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχείο Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, αλλά και από πολλές ιδιωτικές συλλογές.
Για τις ανάγκες της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, εμπλουτίστηκε με τη δημιουργία μιας νέας θεματικής ενότητας, η οποία θα αφορά αποκλειστικά στη Σκοτεινή Επταετία στη Θεσσαλονίκη. 
Το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει ενεργά, εδώ και ένα χρόνο περίπου, στο πρόγραμμα συγκέντρωσης και ψηφιοποίησης τεκμηρίων για τη Δικτατορία στη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία του Χώρου Μνήμης για τον Αντιδικτατορικό Αγώνα, στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Από το πλούσιο υλικό που συγκεντρώθηκε και ψηφιοποιήθηκε στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης – πέραν των 2.000 ιστορικών τεκμηρίων για τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Θεσσαλονίκη - έγινε μια μικρή επιλογή, η οποία ενσωματώθηκε στην έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής.   

Διάρκεια έκθεσης: 3 Μαϊου - 30 Ιουνίου 2017

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-14.00 & 18.00-21.00

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΜΕΓΑΡΟ ΜΠΙΛΛΗ) ΠΛ. ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.