Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

H «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη» καταγγέλει απονομή

Η ολομέλεια της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη" με ψήφισμά της, καταγγέλει την απόφαση απονομής του παράσημου Aνώτερος Tαξιάρχης του Tάγματος του Φοίνικος στον Νίκο Μέρτζο, άτομο με διακεκριμένη θητεία στο χουντικό παρακράτος και στην προβολή της δικτατορίας 1967-74.

Όπως τονίζςται στο ψήφισμα: «Η δράση του Ν. Μέρτζου είναι ευρύτατα γνωστη στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων και κάποια μέλη της ΑΠ καθώς τόσο ο προηγούμενος όσο και η νυν επικεφαλής της παράταξης υπήρξαν θύματα του χουντικού καθεστώτος.
Κατά τη διάρκεια της χούντας ο Ν. Μερτζος διορίστηκε από τον Παπαδόπουλο μέλος της πρώτης «Συμβουλευτικής Επιτροπής» (1970). Τον επόμενο χρόνο εξελέγη απ' το χουντικό μηχανισμό μέλος και εν συνεχεία γραμματέας και τέλος Β' αντιπρόεδρος της δεύτερης «Συμβουλευτικής». Η Συμβουλευτική Επιτροπή λειτούργησε ως βιτρίνα εκδημοκρατισμού του χουντικού καθεστώτος.


Για τους παραπάνω λόγους η παράταξη "Θεσσαλονικη ανοιχτή πόλη" ζητά την άμεση αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης με την ακύρωση της προαναφερθείσας απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.