Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Το μεσημέρι αποφασίζουν οι εργαζόμενοι ΟΑΣΘ

Συνεδριάζουν σήμερα Τρίτη το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ για να αποφασίσουν τη συνέχιση ή όχι της επίσχεσης εργασίας, κι ενώ μεγαλώνει η οργή των Θεσσαλονικέων, καθώς η πόλη παραμένει για 9η κατά σειρά ημέρα χωρίς αστικά λεωφορεία, με συνέπεια την αφάνταστη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Όπως είναι γνωστό οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πραγματοποιούν την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν στις 15 Μαίου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου) και την εξόφληση του δώρου του Πάσχα, συνολικά 6,3 εκατ. ευρώ.
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης, σήμερα στις 12 - 13.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να σταθμίσουμε τις εξελίξεις και πιθανόν να επανακαθορίσουν στάση τους.
«Σε επικοινωνία μας με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη είπαμε κάποια πράγματα που κινούνται προς την κατεύθυνση που εμείς οι εργαζόμενοι επιθυμούμε. Παραμένει να διευκρινίσουμε δύο-τρία σημεία και στο έκτακτο διοικητικό μας συμβούλιο θα καθορίσουμε το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων». Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσερμενίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κανάλι επικοινωνίας που άνοιξε, μεταξύ των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και το υπουργείο Μεταφορών.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, είπε ότι το μόνο που απομένει για την εκταμίευση των χρημάτων είναι να υπογράψει o υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος την εκταμίευση μέρους της επιχορήγησης του Ιουνίου για τον οργανισμό αλλά και τα χρήματα της διαιτησίας. Υπογραμμίζεται, ότι ο κ. Τσακαλώτος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Eurogroup και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.