Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Λήγει 9 Ιουνίου η προθεσμία για τους παιδικούς σταθμούς

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Θερμαϊκού για τη χρονική περίοδο 2017 – 2018. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών και ατόμων με αναπηρία, για την ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, να υποβάλουν τη σχετική αίτησή τους μέχρι τα μεσάνυχτα (24.00΄) της 9ης Ιουνίου 2017.

Οι ωφελούμενες/νοι, που θα ενταχθούν στην εν λόγω δράση, θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) να είναι εργαζόμενες (μισθωτές, μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενες/νοι) ή
β) να είναι άνεργες/οι, οι οποίες/οι διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο, που να πιστοποιεί την ανεργία.
Στις ανωτέρω ωφελούμενες/νους χορηγούνται «Αξίες Τοποθέτησης» (Voucher), που συγχρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΑΔ ΕΔΒΜ ή των ΠΕΠ, σύμφωνα με την κατάταξή τους ως προς το όριο της φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ για κάθε κατηγορία νοικοκυριού.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 24-5-17 και αφορά σε συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ/μεΑ.
Την όλη διαδικασία διαχειρίζεται ο αυτοδιοικητικός φορέας ΕΕΤΑΑ, ο οποίος θα παραλαμβάνει τις αιτήσεις. Στην ιστοσελίδα του φορέα (www.eetaa.gr) παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες, αλλά και μέσω αυτής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις στη διεύθυνση eetaa.gr / paidikoi.eetaa.gr.
Φέτος, η όλη διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα, με την ελπίδα να μην επαναληφθούν οι καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών, όταν παιδιά τοποθετήθηκαν σε παιδικούς σταθμούς ακόμη και … τον Οκτώβριο. Η πρώιμη όμως έναρξη δημιουργεί και ένα ζήτημα, καθώς στην αίτηση οφείλει κάθε γονέας να προσκομίζει τα στοιχεία από τη φορολογική του δήλωση για το έτος 2016. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν φορολογική δήλωση εντός των επόμενων ημερών.
Κάθε δυνητικά ωφελούμενος έχει  τη δυνατότητα να υποβάλει μία και μοναδική αίτηση, βάσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, που θα δηλώνει κατά την υποβολή της. Μετά την υποβολή της αίτησης και μέσα στην ίδια προθεσμία θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να στείλει ταχυδρομικά στην ΕΕΤΑΑ τα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής. Τα έγγραφα αυτά θα σταλούν με φάκελο, στον οποίο εξωτερικά θα αναγράφεται: ‘’ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΤΟΥΣ 2017-2018’’ στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ  στη διεύθυνση ‘’Γραφεία Κεντρ.Μακεδονίας, Τσιμισκή 27, Τ.Κ. 54-624 Θεσσαλονίκη’’ για όσους κατοικούν στην Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας.  
Σύμφωνα με την πρόσκληση, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των γονέων που θα υποβάλουν αίτηση, δε θα πρέπει να υπερβαίνει:
  • Τα 27.000 ευρώ για όσους έχουν δυο παιδιά,
  • Τα 30.000 ευρώ για όσους έχουν τρία παιδιά,
  • Τα 33.000 ευρώ για όσους έχουν τέσσερα παιδιά,
  • Τα 36.000 ευρώ για όσους έχουν από πέντε ή περισσότερα παιδιά.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν στις 27 Ιουνίου. Μεταξύ 28 και 30 Ιουνίου, θα μπορούν οι συμμετέχοντες να υποβάλουν ενστάσεις πάνω στα προσωρινά αποτελέσματα. Τα τελικά αποτελέσματα προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στις 4 Ιουλίου, ημερομηνία από την οποία και έως την 1η Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι εγγραφές στις  Δομές παιδικής φροντίδας. Οι αιτήσεις θα έχουν δυο σκέλη:
α) Ένα υποχρεωτικό, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώσουν τα απαιτούμενα για τη μοριοδότησή τους στοιχεία και
β) ένα προαιρετικό, όπου θα δηλώνουν ποιες δομές προτιμούν, στις οποίες, μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, θα απευθυνθούν οι κάτοχοι vouchers.
Για περισσότερες πληροφορίες:
-       ΔΗΚΕΘ τηλ. 23920/45371 και

-       Δημαράκειος Παιδικός Σταθμός τηλ. 23920/35787.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.