Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Μετρήσεις αποκάλυψαν περιπτώσεις οστεοπόρωσης στο Θερμαϊκό

Αποτελέσματα, είχε το πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, που υλοποίησε ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, του οποίου εδώ και δυο χρόνια αποτελεί μέλος.

Στον έλεγχο ανταποκρίθηκαν και υποβλήθηκαν σε εξέταση 197 γυναίκες (86 στην Περαία, 47 στη Μηχανιώνα, 32 στην Επανομή και 32 στο Μεσημέρι). Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι από τα 197 άτομα που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι 109 (44 στην Περαία, 29 στη Μηχανιώνα, 22 στην Επανομή και 14 στο Μεσημέρι) είχαν οστεοπόρωση και οστεοπενία και παραπέμφθηκαν για περισσότερες εξετάσεις και τα υπόλοιπα είχαν φυσιολογικές τιμές.

«Δράσεις, όπως η προκειμένη Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας, όπως η προληπτική ιατρική/οδοντιατρική παιδιών, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δήμο μας, σε συνεργασία με το κινητό πολυϊατρείο ‘’ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ’’ του ‘’Χαμόγελου του Παιδιού’’, κατά την οποία εξετάστηκαν προληπτικά 250 παιδιά, αλλά και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις 450 ενηλίκων ατόμων, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο Δήμο, μας προτρέπουν να συνεχίσουμε με ακόμη εντονότερο ρυθμό με τη δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας», ανέφερε ο  δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.