Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Στην έκτακτη ανάγκη αποδίδει η ΔΕΥΑΘ το χρέος προς ΕΥΑΘ

Παραδέχεται η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θερμαϊκού το χρέος ενός και πλέον εκατομμυρίου ευρώ προς την ΕΥΑΘ, αλλά δηλώνει ότι έχει κάνει ρύθμιση σε δόσεις της υπέρογκης αυτής οφειλής, που υπάρχει ακόμη από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Θερμαϊκού.

Όπως όμως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, κ. Αγγελάκης Σαμακοβλής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρου Κουζινόπουλου, υπήρξε όντως καθυστέρηση τους τελευταίους μήνες στην αποπληρωμή των δόσεων προς την ΕΥΑΘ. Την απέδωσε όμως στις αυξημένες οικονομικές ανάγκες που προέκυψαν για την επιχείρηση μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου και τον παγετό, καθώς είχε υποστεί σοβαρές βλάβες το δίκτυο.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, καθηγητής Γιάννης Κρεστενίτης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της επιχείρησης, ανέφερε ότι η ΕΥΑΘ έχει να εισπράττει ποσό 15 εκατ. ευρώ από οφειλέτες, μεταξύ των οποίων είναι ο δήμος Δέλτα με χρέος 5 εκατ. ευρώ για την ύδρευση και ο δήμος Θερμαϊκού με χρέος πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για την αποχέτευση, καθώς εισπράττει τέλος αποχέτευσης από τους καταναλωτές, με τους λογαριασμούς του νερού, χωρίς τα χρήματα αυτά να αποδίδονται στην ΕΥΑΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.