Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Πόλος έλξης το Φράγμα Θέρμης

Πόλο έλξης και φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι, αποτελεί το φράγμα της Θέρμης. Οι επισκέπτες καταφθάνουν στην περιοχή για να παραμείνουν λίγες ώρες ξεφεύγοντας από το περιβάλλον της πόλης, απολαμβάνοντας την ηρεμία του τοπίου.

Παλαιότερα ο χώρος εξαπλωνόταν κατά μήκος της κοίτης του ρέματος και δεχόταν μικρό αριθμό επισκεπτών. Το 1992 ο Δήμος Θέρμης κατασκεύασε φράγμα εντός της κοίτης του ρέματος.
Το φράγμα της Θέρμης βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θέρμης. Συγκεκριμένα , στο ρέμα Βαθύλακκος που εντάσσεται στην υδρολογική λεκάνη του Ανθεμούντα, και στο ύψος της υπό μελέτης περιοχής έχει κατασκευασθεί χωμάτινο φράγμα (ταμιευτήρας νερού), με σκοπό τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής. Το έργο αυτό στάθηκε αιτία για να γίνουν και άλλα έργα υποδομής στην γύρω περιοχή και να δημιουργηθεί εν τέλει ένας άρτιος και υψηλής αισθητικής χώρος αναψυχής.
Η περιοχή καλύπτει 50 στρέμματα και εκτείνεται κατά μήκος της ανατολικής πλαγιάς του ταμιευτήρα. Είναι μια αρκετά πυκνή πευκόφυτη έκταση με τραχεία πεύκη και κυπαρίσσια. Εκτείνεται βορειοανατολικά του οικισμού της Θέρμης και δυτικά του οικισμού του Τριαδίου, σε απόσταση 1 km και 2,5 km αντίστοιχα από το κέντρο αυτών. Μάλιστα, συνδέεται και με τους δύο οικισμούς με ασφαλτοστρωμένο δρόμο, ο οποίος έχει αφετηρία από το κέντρο της Θέρμης διέρχεται δίπλα από το φράγμα και καταλήγει στον οικισμό του Τριαδίου. Η πρόσβαση στο χώρο αναψυχής γίνεται μέσω ασφαλοστρωμένου δρόμου που έχει αφετηρία  τη στέψη του κάτω φράγματος, ελίσσεται βόρεια και παράλληλα με το ρέμα και το ανατολικό όριο της περιοχής.
Στην περιοχή υπάρχει υπαίθριος χώρος για φαγητό, παιδική χαρά ,θέση θέας για παρατήρηση της περιοχής, χώρος όπου διεξάγονται πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια κυρίως του καλοκαιριού. Οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται είναι περπάτημα, τρέξιμο , ποδηλασία ,πικ νικ, παρατήρηση και φωτογράφησης της περιοχής, ιππασία κ.α.
Πηγή: thessaloniki.topodigos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.