Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Στάση εργασίας των εργαζομένων δήμου Θερμαϊκού

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο δήμο Θερμαϊκού
Στάση εργασίας από τις 10.00 π.μ. έως την λήξη του ωραρίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του δήμου Θερμαϊκού, σε ένδειξη συμπαράστασης προς δικαζόμενο συνάδελφό τους, αλλά και διαμαρτυρόμενοι για τις τραγικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό που υπάρχει στο Δήμο.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού αναφέρει τα ακόλουθα:
«Το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι εργαζόμενοι του Δήμου Θερμαϊκού εκφράζουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους, στον συνάδελφο Ανδρέα Δουφεξή, υπάλληλο μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θερμαϊκού και προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, ο οποίος δικάζεται στις 4 Μαϊου 2017 στο Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
     Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ποινικοποίηση της εργασίας των μηχανικών, στην «εύκολη» παραπομπή σε δικαστικές και κατά συνέπεια και πειθαρχικές διώξεις.
     Καλούμε τις δικαστικές αρχές να κρίνουν βάσει των πραγματικών συνθηκών (περικοπή 65% των Κ.Α.Π., έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού και υλικών, τραγικές ελλείψεις προσωπικού και αναστολή προσλήψεων από το 2010) και όχι των ιδεατών, όπως αυτές περιγράφονται στον Δημοτικό Κώδικα, στον Καλλικράτη, στον Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και στους  Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας.
 Να σταματήσει επιτέλους η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων.
Να αναλογιστούν τις πολλαπλές συνέπειες ψυχολογικές, οικονομικές, υπηρεσιακές.


     Το Δ.Σ. του Συλλόγου στην συνεδρίασή του στις 27 Απριλίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα, να κηρύξει στάση εργασίας, την Πέμπτη 4 Μαίου 2017 από τις 10.00 π.μ. έως την λήξη του ωραρίου, έτσι ώστε να διευκολύνει την παρουσία των συναδέλφων στην εκδίκαση της υπόθεσης, ευελπιστώντας στην αθώωσή του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.