Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Η «Συμπολιτεία» χαιρετίζει την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων

Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» χαιρετίζει την απόφαση της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού να προχωρήσει επιτέλους, τρία ακριβώς χρόνια μετά την ανάληψη της δημοτικής αρχής, στην προμήθεια πέντε μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων προκειμένου να βελτιώσει την άθλια σήμερα καθαριότητα που παρατηρείται και στα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα του Θερμαϊκού.

Η δημοτική αρχή φέρνει το θέμα στη μεθαυριανή (24-5-2017) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με εισήγηση των δύο αντιδημάρχων καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού, που ζητούν να εγκριθεί η προμήθεια, με ηλεκτρονικό ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, πέντε μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων με σύστημα πρέσας, χωρητικότητας 22 Κ.Μ., συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 496.000,00 ΕΥΡΩ μαζί με το Φ.Π.Α. Προκειμένου, όπως αναφέρει «να καλύψει ο Δήμος μας τις ανάγκες της αποκομιδής των αστικών του απορριμμάτων και της μεταφοράς τους έως το συνεργαζόμενο Σ.Μ.Α.»
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» που δηλώνει προκαταβολικά ότι εγκρίνει και θα υπερψηφίσει το θέμα, υπενθυμίζει ότι εδώ και δύο ακριβώς χρόνια, είχε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο ολοκληρωμένη μελέτη μετά από έρευνα, που είχε εκπονήσει το μέλος της Συντονιστικής της Επιτροπής κ. Τάκης Μήλιος, αποδεικνύοντας με συγκεκριμένα στοιχεία ότι με την προμήθεια πέντε ελαφρώς μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων από το εξωτερικό θα γίνονταν πολύ καλύτερα και πιο οικονομικά η αποκομιδή των απορριμμάτων που σήμερα έχει παραδοθεί στους εργολάβους.
Σύμφωνα με τη μελέτη εκείνη, αν ο Δήμος Θερμαϊκού αποφάσιζε την αγορά πέντε ελαφρώς μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων, θα είχε κόστος 240.751 ευρώ + (5 Χ 4000 = 20.000) το κέρδος του μειοδότη + 69.000 ΦΠΑ + 19.989 τα μεταφορικά από Γερμανία + 19.280 εκτελωνισμός = 369.000 ευρώ συνολικά.
Με την ευκαιρία, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» καλεί τη διοίκηση του κ. Μαυρομάτη, μετά το πρώτο βήμα της προμήθειας δημοτικών  απορριμματοφόρων, νε προχωρήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε λήγει η σύμβαση με τον ιδιώτη εργολάβο καθαριότητας, στη μη ανανέωσή της, προκειμένου το σχετικό έργο να επιστρέψει στη δημοτική Υπηρεσία Καθαριότητας. Ώστε και ο Δήμος Θερμαϊκού να γίνει πιο καθαρός, και να γίνεται εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και να μπορούν να βρίσκουν δουλειά άνεργοι συνδημότες μας.
Ολόκληρη τη μελέτη της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για την προμήθεια απορριμματοφόρων μπορεί να τη βρει κανείς:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.