Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Σπίρτζης: «Χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος οι του ΟΑΣΘ»

«Χαϊδεμένα παιδιά, συγκεκριμένου πολιτικού συστήματος στη Θεσσαλονίκη, για δεκαετίες» χαρακτήρισε την διοίκηση και εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, απευθύνοντάς τους αυστηρή προειδοποίηση, «εάν ξανά αναστατώσουν την πόλη».

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα που το είπα και στη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Θα το επαναλάβω και για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ. Γιατί και η διοίκηση του ΟΑΣΘ και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ είναι “χαϊδεμένα παιδιά” συγκεκριμένου πολιτικού συστήματος στη Θεσσαλονίκη, για δεκαετίες. Αν ξανά αναστατώσουν την πόλη, δεν θα υπάρχει άλλη μέρα για τον ΟΑΣΘ. Με όποιο τίμημα» είπε ο κ. Σπίρτζης. 
Ο υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έξω από το 25ο δημοτικό σχολείο Εύοσμου το οποίο επισκέφθηκε το μεσημέρι, δήλωσε «έκπληκτος» από αυτά που συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι «τα εβδομήντα πέντε εκατομμύρια το χρόνο που παίρνει ο ΟΑΣΘ για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει» ξεπερνούν ακόμη και τον προϋπολογισμό ενός σχολείου, όπως αυτό που σχεδιάζεται να γίνει στον Εύοσμο, σε αντικατάσταση του τωρινού, που είναι φτιαγμένο με προκατασκευές.
Ο κ. Σπίρτζης έβαλε επίσης και κατά της τοπικής αρχαιολογικής υπηρεσίας για το έργο του μετρό, καθώς, όπως είπε, επισκέφθηκε απροειδοποίητα δύο σκάμματα στα εργοτάξια του μετρό Θεσσαλονίκης (Αγίας Σοφίας και Συντριβάνι) και διαπίστωσε απαράδεκτες καθυστερήσεις.
«Η αρχαιολογική υπηρεσία έχει τεράστιες ευθύνες για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν εκεί και για τα εκατομμύρια αποζημιώσεων που πληρώνει ο ελληνικός λαός και ο λαός της Θεσσαλονίκης και την ταλαιπωρία από τις αποζημιώσεις και τις καθυστερήσεις που έχουμε, χωρίς να υποβιβάζουμε τη σημασία που πρέπει να δώσουμε στην πολιτιστική κληρονομιά και στα αρχαία μας» είπε ο υπουργός και συνέχισε:
«Αλλά το να κάνει ο αρμόδιος διευθυντής μερικούς μήνες για να στείλει μια έκθεση στο ΚΑΣ ή να εγκριθεί από το ΚΑΣ ή να καθαρογραφεί η απόφαση, να πληρώνει ο ελληνικός λαός και να έχουμε αυτά τα σχολεία και όχι καινούργια, είναι στην κρίση του καθένα για το απαράδεκτο της κατάστασης».
«Τα ίδιο και χειρότερα ισχύουν στον ΟΑΣΘ. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε αυτά που γίνονται και στον ΟΑΣΘ και στην αρχαιολογία Θεσσαλονίκης» κατέληξε ο κ. Σπίρτζης.
Τραβούν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, εάν δεν εξοφληθούν έως αύριο

Επίσχεση εργασίας από την προσεχή Δευτέρα, εάν δεν πληρωθούν έως και αύριο οι δύο μισθοί (Μαρτίου και Απριλίου) και μέρος από το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, αποφάσισαν ομόφωνα στη σημερινή τους συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός του, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ρεπορτάζ Φάνη Γρηγοριάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.