Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Απίστευτη ταλαιπωρία λόγω επίσχεσης του ΟΑΣΘ

Απίστευτη ταλαιπωρία για δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Θεσσαλονίκης, λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ: Από τη μία οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους, χάνοντας έτσι ημερομίσθια και εργατοώρες, ενώ από την άλλη, οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. αυτοκινήτων για να μπορέσουν να μετακινηθούν πήραν όλοι τα οχήματά τους, με συνέπεια να προκληθεί ένα απίστευτο πολύωρο μποτιλιάρισμα σε όλους σχεδόν τους δρόμους της πόλης.

Έτσι, για μία ακόμη φορά, τη διαφορά μεταξύ της διοίκησης του ΟΑΣΘ, που αφήνει απλήρωτο το προσωπικό και των εργαζομένων του οργανισμού, την πληρώνει ολόκληρη η πόλη.
Χωρίς αστικά λεωφορεία είναι από σήμερα η Θεσσαλονίκη καθώς ξεκίνησε η επίσχεση εργασίας, των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Στο μεταξύ, εργαζόμενοι περιφρουρούν από τις 4 το πρωί τα αμαξοστάσια, όπως αποφάσισαν στην έκτακτη συνεδρίαση τους, ώστε να μην κινηθεί κανένα λεωφορείο
Καθολική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην επίσχεση εργασίας, υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 fm”. “Η απάντηση των εργαζομένων σήμερα ήταν ολοκληρωτική, καθολική, απέναντι στους εργοδότες μας και στο Δ.Σ.,που πήγε να τορπιλίσει την απεργία. Απέδειξαν οι εργαζόμενοι ότι δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται, το ίδιο μήνυμα στέλνουμε και στην κυβέρνηση μέσα από όλα αυτά που έχουμε καταθέσει και έχουμε πει” ο κ. Τσερμενίδης, διευκρινίζοντας ότι η επίσχεση εργασίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι η διοίκηση δεν τους έχει πληρώσει ακόμη. “ Είμαστε απλήρωτοι. Η επίσχεση έχει να κάνει με τον ΟΑΣΘ, αν μας πληρώσει η διοίκηση θα βγάλουμε τα λεωφορεία στους δρόμους” είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας έτσι και στο ερώτημα γιατί δεν ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Η επίσχεση εργασίας έχει να κάνει με τη διοίκηση του Οργανισμού και όχι με το Υπουργείο Μεταφορών”.
Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ ανέφερε πως οι συνάδελφοί του αναμένουν τις θέσεις του κ. Σπίρτζη για το μέλλον της Αστικής Συγκοινωνίας στην πόλη.”Θα δούμε αύριο τον υπουργό Μεταφορών να μας πει την άποψή του για το θέμα της Αστικής Συγκοινωνίας. Οι εργαζόμενοι καταθέσαμε πρόταση στο υπουργείο Μεταφορών πριν 15 ημέρες , στο γραφείο του πρωθυπουργού, στους δημάρχους άρα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τα πάντα” τόνισε ο κ. Τσερμενίδης και υπογράμμισε ότι μετά τη συνάντηση στην Αθήνα θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Όπως σχολίασε ο κ. Τσερμενίδης, επί του σχεδίου του κ. Σπίρτζη, οι εργαζόμενοι έχουν άποψη και θα τοποθετηθούν. “Οι εργαζόμενοι είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε αν μας ζητηθεί νέα πρόταση. Η διοίκηση δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της δεν έχει πει τίποτα στους εργαζόμενους”.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ επενέλαβε ότι είναι ανοικτοί σε όποιο σχέδιο επιλεγεί για το μέλλον των συγκοινωνιών αρκεί αυτό να διευθετηθεί άμεσα.“Το κυρίαρχο για μας είναι να ακολουθήσουμε ό,τι λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση και να πάμε σε διεθνή δημόσιο διαγωνισμό. Η δεύτερη πρόταση είναι αν θέλει το υπουργείο να κάνει Δημόσιο Φορέα, εμείς λέμε ¨αύριο το πρωί΄”, τόνισε ο κ. Τσερμενίδης και κατέληξε: “Αυτός ο εμπαιγμός τόσο εις βάρος των εργαζομένων αλλά και των πολιτών της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αύριο το πρωί πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία”.

Χρ. Στεφανίδης, πρόεδρος ΟΑΣΘ: Θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα
Στην επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, η διοίκηση του Οργανισμού θα απαντήσει με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, όπως είπε χθες στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Χρήστος Στεφανίδης. “Εμείς θα κινηθούμε νομικά και θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα”ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ και επισήμανε ότι “οι εργαζόμενοι έπρεπε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, εφόσον όλοι έχουμε κληθεί σε συνάντηση, την Τρίτη, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών”.

Πηγή: Με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.