Τρίτη 16 Μαΐου 2017

«Συμπολιτεία Θερμαϊκού» προς τη διοίκηση του Δήμου: "Κάντε αποψίλωση για να μην έχουμε πυρκαγιές και φίδια"


Με ερώτησή της προς το δήμαρχο Θερμαϊκού Ι.Μαυρομάτη η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ζητάει να γίνει αποψίλωση των χώρων γύρω από το οδικό δίκτυο του δήμου, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών και εμφάνισης φιδιών κατά την επικείμενη θερινή περίοδο.

 Όπως επισημαίνει η δημοτική παράταξη, μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών, τα αγριόχορτα έχουν γίνει πλέον δάση ολόκληρα, με συνέπεια να προκαλούνται χίλιοι δύο κίνδυνοι για τους συνδημότες μας. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι, ακόμη κι αυτοί που συνδέουν τους οικισμούς, είναι πνιγμένοι στα χόρτα, φιλοξενώντας φωλιές φιδιών και αποτελώντας εν δυνάμει εστίες πυρκαγιών σε μια περίοδο που οι θερμοκρασίες χτυπούν κόκκινο.
Οι κίνδυνοι αυτοί, επισημαίνει η «Συμπολιτεία», πολλαπλασιάζονται από το γεγονός ότι εξ αιτίας της έλλειψης πεζοδρομίων, οι συνδημότες μας αναγκάζονται να περπατούν πολλές φορές δίπλα στην πυκνή βλάστηση, στα ξερά χόρτα και τα «δάση» από καλάμια. Ενώ το ίδιο συμβαίνει και με αρκετές στάσεις λεωφορείων του ΟΑΣΘ, που είναι «πνιγμένες» στα χόρτα.
Με την ίδια ερώτηση η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ζητάει από τη δημοτική αρχή να επιδείξει ιδιαίτερη μέριμνα στο σοβαρό αυτό θέμα, όπως και στα πολλά άλλα άλυτα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι δημότες του Θερμαϊκού.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης που απηύθυνε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στη δημοτική αρχή, έχει ως εξής:

Συμπολιτεία Θερμαϊκού

                                                Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΘΕΜΑ: Αποψίλωση των χώρων γύρω από το οδικό δίκτυο

                                                            Νέα Μηχανιώνα 21 Μαίου 2015

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,
Θεωρούμε ότι οι υπηρεσίες του δήμου Θερμαϊκού θα πρέπει να εντείνουν τις δραστηριότητές τους για την αποψίλωση όσο γίνεται μεγαλύτερης έκτασης, κυρίως γύρω από το οδικό δίκτυο της περιοχής μας, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών κατά την επικείμενη θερινή περίοδο.
Όπως όλοι διαπιστώνουμε, μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών, τα αγριόχορτα έχουν γίνει πλέον δάση ολόκληρα, με συνέπεια να προκαλούνται χίλιοι δύο κίνδυνοι για τους συνδημότες μας, από την εκδήλωση πυρκαγιών μέχρι την εμφάνιση φιδιών.
Οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι, ακόμη κι αυτοί που συνδέουν τους οικισμούς, είναι πνιγμένοι στα χόρτα, φιλοξενώντας φωλιές φιδιών και αποτελώντας εν δυνάμει εστίες πυρκαγιών σε μια περίοδο που οι θερμοκρασίες χτυπούν κόκκινο. Και οι κίνδυνοι αυτοί πολλαπλασιάζονται από το γεγονός ότι εξ αιτίας της έλλειψης πεζοδρομίων, οι συνδημότες μας αναγκάζονται να περπατούν πολλές φορές δίπλα στην πυκνή βλάστηση, στα ξερά χόρτα και τα «δάση» από καλάμια.
Το ίδιο συμβαίνει και με αρκετές στάσεις λεωφορείων του ΟΑΣΘ που είναι «πνιγμένες» στα χόρτα, με συνέπεια σε πολλές περιπτώσεις ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει πεζός και να χρησιμοποιήσει τις στάσεις.

Αντιλαμβανόμαστε τις δυσχέρειες που μπορούν να προκαλούν η έλλειψη προσωπικού, κονδυλίων και αναγκαίου εξοπλισμού, όμως θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή στο θέμα αυτό, όπως και σε πολλά άλλα προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, θα πρέπει να επιδείξει ιδιαίτερη μέριμνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.