Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στην καθαριότητα ζητά η ΠΕΔ-ΚΜ

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ Ένωσης, αναφερόμενος στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους, πρότεινε ανοιχτό διαγωνισμό για προσλήψεις προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, όπως η καθαριότητα.

 Όπως εξήγησε, στο διαγωνισμό αυτό θα συμμετέχουν και οι νυν συμβασιούχοι ή παρατασιούχοι των δήμων, με τα μόρια που έχουν αποκτήσει λόγω της προϋπηρεσίας τους, αλλά και κάθε άλλος υποψήφιος, όπως ορίζει η αρχή της ισότητας των πολιτών. Η λύση αυτή, όπως είπε, κινείται στο πλαίσιο του Συντάγματος, ενώ οι δήμοι θα μπορούν να προγραμματίσουν έτσι τον αριθμό των ατόμων που χρειάζονται και τις ειδικότητές τους. 

Απευθυνόμενους στους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, τούς συνέστησε, αφού λάβουν στα χέρια τους και μελετήσουν το ακριβές κείμενο της απόφασης και αφού αυτή δημοσιευτεί, να προβούν σε διακοπή των συμβάσεων των συμβασιούχων στους οποίους αναφέρεται, και στην ανάκληση της απόφασης παράτασης. «Η αυτοδιοίκηση πάντα συνεργαζόταν, συνεργάζεται και θα συνεργάζεται με την κεντρική εξουσία αλλά και όποτε χρειαστεί θα αντιπαρατίθεται», σημείωσε και ζήτησε να υπάρχει σεβασμός προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είπε ότι η ΠΕΔ-ΚΜ θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, αφού λάβει την καθαρογραμμένη απόφαση και θα ζητήσει από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη να μεσολαβήσει, ώστε να καθοριστεί συνάντηση μαζί του για το θέμα των συμβασιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.