Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Αποδοκιμάζει ο ΣΦΕΑ την απόφαση παρασημοφόρησης Μέρτζου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία του για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παρασημοφορήσει την 7η Ιουνίου τον Νικόλαο Μέρτζο, αντιπρόεδρο της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» της χούντας.

Ο ΣΦΕΑ απαιτεί την άμεση ανάκληση αυτής της ύψιστης  τιμητικής διάκρισης, γιατί προσβάλλει τα θύματα της χούντας, τους αγωνιστές/αγωνίστριες της αντιδικτατορικής αντίστασης αλλά και τον δημοκρατικό ελληνικό λαό.
Αθήνα 29 Μαίου 2017-05-30

Το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ 1967-1974    

Και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης
Για το ίδιο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του θεωρεί την απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Εξωτερικών για την παρασημοφόρηση του Ν.Μέρτζου, τουλάχιστον άστοχη και προκλητική.

Όπωςς αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση: «Στη μνήμη των αγωνιστών της αντιδικτατορικής αντίστασης, των χιλιάδων ανθρώπων που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και κάποιοι έχασαν τη ζωή τους, ζητάμε την ακύρωση της απόφασης.
Δεν είναι δυνατόν η Δημοκρατία να απονέμει συγχωροχάρτια σε εκείνους οι οποίοι επιβουλεύτηκαν την ελευθερία του ελληνικού λαού, ανάμεσα στους οποίους εξέχουσα θέση κατέχει ο Νϊκος Μέρτζος».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.