Κυριακή 21 Μαΐου 2017

«Συμπολιτεία Θερμαϊκού»: Κάντε κάτι για τον ΟΑΣΘ

Την αφάνταστη ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι των απομακρυσμένων οικισμών του νομού Θεσσαλονίκης για να φτάσουν έγκαιρα στις δουλειές, στα μαθήματα ή στα νοσοκομεία της πόλης, περιγράφει με μελανά χρώματα ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ.Γιάννη Μαυρομάτη, καλώντας τον να αναλάβει πρωτοβουλίες μαζί με τους άλλους δημάρχους προκειμένου  να σταματήσει η επίσχεση εργασίας, να κινηθούν και πάλι τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και να πιεστεί το υπουργείο Μεταφορών ώστε να επιλύσει γρήγορα το πρόβλημα της αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή: «Η κατάσταση είναι απελπιστική για τους ασθενείς συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τους καρκινοπαθείς και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα που αντιμετωπίζουν αληθινό Γολγοθά προκειμένου να μεταβούν στα νοσοκομεία στο κέντρο ή στα δυτικά της Θεσσαλονίκης για να συνεχίσουν τη θεραπεία τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα σοβαρά περιστατικά ή τις αναγκαίες ακτινολογικές εξετάσεις και απεγνωσμένα οι συγγενείς των ασθενών αναζητούν κάποιο μεταφορικό μέσο στο συγγενικό ή το φιλικό τους περιβάλλον. Ενώ ανάλογη είναι η ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους που πρέπει να προσέλθουν στις Εφορίες για την τακτοποίηση φορολογικών τους εκκρεμοτήτων».
Τέλος η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ζητά από τη δημοτική αρχή να σταθεί ο Δήμος Θερμαϊκού δίπλα στους δημότες, σ’ αυτές τις ώρες της αφάνταστης ταλαιπωρίας τους και  να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για την ανακούφισή τους, στον συγκοινωνιακό αποκλεισμό που υφίστανται

Η επιστολή Κουζινόπουλου
Ολόκληρη η επιστολή του επικεφαλής της «Συμπολιτείας» Σπύρου Κουζινόπουλου προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού έχει ως εξής:
«Προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη
Αξιότιμε κύριε δήμαρχε
Η συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ που ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους από την ανάλγητη διοίκηση των μετόχων του Οργανισμού, πλήττει ιδιαίτερα τους κατοίκους των απομακρυσμένων οικισμών του νομού Θεσσαλονίκης, όπως του δήμου Θερμαϊκού, καθώς για να μεταβούν έγκαιρα στις δουλειές ή να εκπληρώσουν τις άλλες υποχρεώσεις τους, αναγκάζονται μία εβδομάδα τώρα να καταβάλουν καθημερινά, σε αυτή τη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης υπέρογκα ποσά, που πολλές φορές ξεπερνούν και το ένα ημερομίσθιο.
Η κατάσταση είναι απελπιστική για τους ασθενείς συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τους καρκινοπαθείς και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα που αντιμετωπίζουν αληθινό Γολγοθά προκειμένου να μεταβούν στα νοσοκομεία στο κέντρο ή στα δυτικά της Θεσσαλονίκης για να συνεχίσουν τη θεραπεία τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα σοβαρά περιστατικά ή τις αναγκαίες ακτινολογικές εξετάσεις και απεγνωσμένα οι συγγενείς των ασθενών αναζητούν κάποιο μεταφορικό μέσο στο συγγενικό ή το φιλικό τους περιβάλλον. Ενώ ανάλογη είναι η ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους που πρέπει να προσέλθουν στις Εφορίες για την τακτοποίηση φορολογικών τους εκκρεμοτήτων.
Ακόμη, οι δημότες του Θερμαϊκού δεν μπορούν να κινηθούν και ενδοδημοτικά για να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μηχανιώνας, προκειμένου να εξεταστούν και να τύχουν ιατρικής περίθαλψης, ούτε στο Δημαρχείο στην Περαία  ή στη ΔΕΥΑΘ, στους Ν.Επιβάτες, για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. Ενώ σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης αντιμετωπίζουν οι μαθητές του δήμου μας για να προσέλθουν στα σχολεία ή στο ΕΠΑΛ και τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού όπου φοιτούν.
Ζητάμε κ. Δήμαρχε από εσάς προσωπικά αλλά και από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού συνολικά, να αναλάβετε πρωτοβουλία, πιέζοντας τους λεωφορειούχους του ΟΑΣΘ, μαζί με τους άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος για την ικανοποίηση των απλήρωτων εργαζομένων τους και αφετέρου για την εξεύρεση προσωρινών λύσεων για την ανακούφιση των καταταλαιπωρημένων από τις αστικές συγκοινωνίες συνδημοτών μας. Μία από αυτές τις λύσεις, θα μπορούσε να είναι η εκμίσθωση λίγων τουριστικών λεωφορείων που θα εκτελούν αραιά κάθε ημέρα δρομολόγια από όλες τις δημοτικές κοινότητες προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης και αντίστροφα.
Επίσης, θα πρέπει να πιέσετε ώστε να σταματήσει άμεσα η επίσχεση εργασίας, να επανακυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού τα δεδουλευμένα τους, αλλά και το υπουργείο Μεταφορών να επισπεύσει την υλοποίηση των σχεδίων που έχει για την επόμενη μέρα του Ο.Α.Σ.Θ και των συγκοινωνιών της πόλης. Στη συζήτηση αυτή, θα πρέπει να συμβάλλει αποτελεσματικά και ο Δήμος Θερμαϊκού, ετοιμάζοντας από τώρα τις δικές του προτάσεις.
Καταλήγοντας, θέλουμε να επαναλάβουμε τα όσα σας είχαμε αναφέρει και τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη διάρκεια της ανάλογης πολυήμερης επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Ότι δηλαδή σ’ αυτές τις ώρες της αφάνταστης ταλαιπωρίας των συνδημοτών μας, ο Δήμος Θερμαϊκού πρέπει να σταθεί δίπλα τους και να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για την ανακούφισή τους, στον συγκοινωνιακό αποκλεισμό που υφίστανται. Και αφετέρου, να δείξει στους διοικούντες τον ΟΑΣΘ, ότι δεν μπορούν ατιμωρητί να παίζουν τα όποια παιχνίδια τους στις πλάτες των συμπολιτών μας.

                                                                                    Περαία 21 Μαίου 2017
                                                                        Για τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»

                                                                                    Σπύρος Κουζινόπουλος  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.