Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων για αντιπυρική προστασία

Υποχρεωμένοι, είναι οι ιδιοκτήτες και ενοικιαστές των οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός οικισμών για τον συνεχή, τακτικό καθαρισμό τους, προκειμένου, εκτός των άλλων να συμβάλουν στην αντιπυρική προστασία, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η αντιδημαρχία Καθημερινότητας – Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θερμαϊκού.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» και σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, προβλέπεται η υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να προβαίνουν σε τακτικό καθαρισμό αυτών.
Επίσης προβλέπεται η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους Δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, οπότε και επιβάλλεται πρόστιμο σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται καθώς και η υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του ΠΚ.

Κατόπιν τούτων, καλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να προβούν άμεσα και ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου στον καθαρισμό των χώρων αυτών».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.