Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας το ΚΑΠΠΑ-2000

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κόλλησε εδώ και 14 μήνες το θέμα της παραχώρησης του αθλητικού κέντρου ΚΑΠΠΑ-2000 στο δήμο Θερμαϊκού. Ο πρόεδρος της σχετικής επιτροπής παραλαβής κ.Πάρις Πεντούσης, δεν έκρυψε την οργή του όταν το θέμα ήρθε για συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:

«Μας βγάλανε στην κυριολεξία την ψυχή επί ένα χρόνο τώρα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ξεσκονίζοντας τα πάντα, σε σημείο που να υπάρχει κωλυσιέργια ώστε να μην ολοκληρωθεί η παραχώρηση. Μέχρι μας ζητούσαν στοιχεία για την παραχώρηση της έκτασης από το δήμο το 2001», είπε οργισμένος ο κ.Πεντούσης. Παρατηρώντας ότι μπροστά στο όφελος που θα προκύψει, από τη χρήση των εγκαταστάσεων του ΚΑΠΠΑ από τους αθλούμενους της περιοχής, θα έπρεπε ο έλεγχος να είναι πιο ελαστικός.
«Δεν έπρεπε να το ψειρίζουν τόσο πολύ, μπροστά στο όφελος για το κοινωνικό σύνολο. Μας βγάλανε στην κυριολεξία την ψυχή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της επιτροπής.
Το θέμα, σέρνεται στην κυριολεξία εδώ και πάνω από ένα χρόνο, μετά την απόφαση της διοίκησης του ΚΑΠΠΑ, ύστερα από έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, για την παραχώρηση αρχικά τριών τμημάτων του στον Δήμο Θερμαϊκού και συγκεκριμένα   του κολυμβητηρίου, του κλειστού Γυμναστηρίου και του μικρού Αλιευτικού καταφυγίου. Ενώ στη συνέχεια, προστέθηκαν στην παραχώρηση η μαρίνα, το εστιατόριο και οι κοιτώνες.
Στην ενέργεια αυτή κατέφυγε η Διοίκηση του ΚΑΠΠΑ μετά από την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και την έχει αναγκάσει να αναστείλει ουσιαστικά τις λειτουργίες του κολυμβητηρίου. Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για την παραχώρηση αποτελεί η δέσμευση του Δήμου να διατηρήσει την ελεύθερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ που για τις ανάγκες άθλησης και θεραπείας τους κυρίως δημιουργήθηκε το αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο.

Από την ώρα που ξεμπλέξει το θέμα από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και περιέλθει το ΚΑΠΠΑ πλήρως στο δήμο Θερμαϊκού, θα μπορέσει επιτέλους να χρησιμοποιηθεί από τους αθλητικούς συλλόγους και τους αθλούμενους της περιοχής, η οποία υποφέρει από την έλλειψη χώρων άθλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.