Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Καταγγελία για προεκλογικές αναθέσεις της ΔΕΥΑΘ

Ένα πολύ σοβαρό θέμα, έφερε στην επιφάνεια ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Γιάννης Μαυρομάτης, ως επικεφαλής ακόμη της μείζονος αντιπολίτευσης,  κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Τρίτης: Ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ), προχώρησε σε δύο απευθείας αναθέσεις έργων, ύψους συνολικά 60.000 ευρώ, την παραμονή κυριολεκτικά των εκλογών.

Σύμφωνα με την καταγγελία Μαυρομάτη, η διοίκηση της ΔΕΥΑΘ ανέθεσε την εκπόνηση δύο μελετών στο ίδιο μελετητικό γραφείο, τη μία στις 16 Μαίου, προπαραμονή του πρώτου γύρου των εκλογών της 18ης Μαίου για την ύδρευση της Νέας Μηχανιώνας, ύψους 40.000 ευρώ και τη δεύτερη στις 23 Μαίου, προπαραμονή του δεύτερου γύρου των εκλογών της 25ης Μαίου, ύψους 18.000 ευρώ, για την ύδρευση της Επανομής.
«Τι βιασύνη είχατε να αναθέσετε αυτές τις δύο μελέτες δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές; Τι κρύβει αυτή η ενέργειά σας και μάλιστα χωρίς καν να υπάρξει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε να προσέλθουν και άλλοι μελετητές από την περιοχή;», ρώτησε ο κ.Μαυρομάτης. Και δήλωσε ότι αυτό το ζήτημα δεν πρόκειται να μείνει έτσι, καθώς θα υπάρξει καταγγελία της παράταξής του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Ο απερχόμενος δήμαρχος κ.Γιάννης Αλεξανδρής δήλωσε ότι αγνοεί το θέμα και ότι θα ενημερωθεί για να απαντήσει σε επόμενη συνεδρίαση του σώματος, ενώ υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο ανεξάρτητος κ.Θανάσης Μπαλασάς που ανέφεραν ότι η ΔΕΥΑΘ είναι μία ανεξάρτητη δημοτική επιχείρηση που λειτουργεί με βάση τις αποφάσεις του διοικητικού της συμβουλίου.

Επειδή όντως το θέμα είναι σοβαρό, πολύ περισσότερο που αφορά τη διάθεση χρημάτων του δήμου Θερμαϊκού, γιαυτό και θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξουν εξηγήσεις από την ΔΕΥΑΘ για την ανάγκη να προχωρήσει σε αναθέσεις μελετών την παραμονή των εκλογών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.