Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών 2λ του δήμου Θερμαϊκού

Θεσμός με ακτινοβολία και δυναμική, έγινε πλέον το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών έως 2 λεπτά, που οργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ  Δήμου Θερμαϊκού και ήδη η οργανωτική του επιτροπή, προκήρυξε την 7η κατά σειρά διοργάνωση του Φεστιβάλ, προσκαλώντας τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες κινηματογραφιστές να δηλώσουν  μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014 συμμετοχή στο 7o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών έως 2 λεπτά Δήμου Θερμαϊκού. 

Λίγα, απλά λόγια ...
Η αρχική, πρωτότυπη ιδέα για μια 2λ Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους γεννήθηκε στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θερμαϊκού (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα) το καλοκαίρι του 2008 από μια ομάδα νέων εργαζομένων. Το βαθύτερο, εσωτερικό κίνητρο ήταν η πεποίθηση ότι ο πολιτισμός και οι τέχνες είναι μια αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια. Η ίδια ομάδα συνεχίζει μέχρι και σήμερα να οργανώνει και να διαχειρίζεται το Φεστιβάλ.
Η κινητήρια δύναμη κάτω από αυτή την ιδέα για ένα κινηματογραφικό έργο ήταν η επιθυμία για κάτι νέο, πρωτοποριακό, προκλητικό, εναλλακτικά, διαφορετικά και καλειδοσκοπική, κάτι που θα μπορούσε να αναζωογονήσει την πολιτιστική ζωή του Δήμου Θερμαϊκού. Η ιδέα αυτή εξελίχθηκε, ωρίμασε και διαμορφώνεται ως «Θερμαϊκού Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2λ", με το φθινόπωρο του 2008 να είναι το σημείο εκκίνησης. 
Ένα Φεστιβάλ που εμφανίστηκε "Out of the blue» το 2008, προκάλεσε"High Tension" το 2009, οδήγησε σε μια «Cinergy» στην 3η έκδοση του 2010 και στη συνέχεια «CINE-tracks" στην 4η έκδοση (2011), τη διαλογή συναρπαστικό λεπτά φιλμ από όλο τον κόσμο, συλλαμβάνοντας τη φαντασία ...
Έλληνες και ξένοι κινηματογραφιστές έχουν στήριξει το Φεστιβάλ με υποβολή των κινηματογραφικών έργων τους και πολλοί σινεφίλ κάτοικοι του Δήμου Θερμαϊκού συμμετέχουν ενεργά μέσα από την παρουσία, τη συμμετοχή τους και τα θετικά σχόλια.
Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι η Ανδρονίκη Ράπτη και η οργανωτική ομάδα αποτελείται από τις Πολυξένη Zaptie και Ευαγγελία Παράσχου.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το blog του Φεστιβάλ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.