Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού: ΟΧΙ στο ξεπούλημα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας

ΟΧΙ στην εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, ΝΑΙ στην παραχώρησή του στη δικαιοδοσία του δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου με την κατάλληλη αξιοποίησή του και την παράλληλη ανάπτυξη τουριστικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, να μετατραπεί σε πηγή αναψυχής, ξεκούρασης, άθλησης όχι μόνο για τους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού, αλλά και ευρύτερα, είπε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, το βράδυ της Τετάρτης, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση που νωρίτερα είχε καταθέσει η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Εισηγούμενος το θέμα ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος, τόνισε με έμφαση ότι με την εφαρμογή των σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ, για την καταστροφή του κάμπινγκ και τη δημιουργία στη θέση του συγκροτήματος από πολυτελείς βίλες και εξοχικές κατοικίες, θα συντελεστεί ένα μιαρό οικολογικό έγκλημα, καθώς θα κοπούν τα χιλιάδες δέντρα που κατακλύζουν τους χώρους του κάμπινγκ. Με τις πανύψηλες λεύκες, τα αιωνόβια πεύκα, τους φοίνικες και την κάθε λογής βλάστηση, που σε συνδυασμό με την εκπληκτική του παραλία, το καθιστούν έναν επίγειο παράδεισο.  
«Αυτοί που απεργάζονται την καταστροφή της μοναδικής αυτής έκτασης, αγνοούν περιφρονητικά τη θέση του δήμου Θερμαϊκού, ότι σε ενδεχόμενη αξιοποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, οι χρήσεις θα πρέπει να προκριθούν με γνώμονα την γενικότερη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ενώ η προτεινόμενη από το ΤΑΙΠΕΔ κυρίαρχη χρήση κατοικίας, αφενός δεν ευνοεί τον τουριστικό χαρακτήρα του Θερμαϊκού, αλλά ούτε την επιχειρηματικότητα και την αύξηση απασχόλησης της περιοχής θα βοηθήσει. Όταν, σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις του ελληνικού κράτους, τα επόμενα χρόνια θα σημειωθεί ραγδαία αύξηση των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας, ο αφανισμός ενός χώρου προσέλκυσης τουριστών, μόνο ως ανοησία μπορεί να θεωρηθεί», είπε ο Σπύρος Κουζινόπουλος.
Παρεμβαίνοντας ο απερχόμενος δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής ανέφερε ότι όταν ζήτησε από το ΤΑΙΠΕΔ να καταβάλει στο δήμο την εισφορά σε χρήμα που προβλέπεται από την ένταξη του κάμπινγκ στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, πήρε τη μονολεκτική απάντηση του λεγόμενου «Ταμείου Ιδιωτικοποίησης» ότι «δεν πληρώνουμε».

Θετική, ήταν η στάση στην πρόταση της «Συμπολιτείας» του επικεφαλής της αντιπολίτευσης και νέου δημάρχου Θερμαϊκού από 1ης Σεπτεμβρίου, Γιάννη Μαυρομάτη, για τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία μετά και από διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής, θα επεξεργαστεί ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου του κάμπινγκ από το δήμο Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.