Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης: Αναβολή συζήτησης για το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

Αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, η γνωμοδότηση επί της «Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» (ΣΜΠΕ) σχετικά με το ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων» (ΕΣΧΑΔΑ). Η αναβολή συζήτησης του θέματος έγινε μετά από πρόταση της προέδρου της Μητροπολιτικής Επιτροπής κ.Ιωάννας Τζάκη, προκειμένου να κληθούν να εκφέρουν τις απόψεις τους οι αιρετοί του δήμου Θερμαϊκού, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Στη συνεδρίαση, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», με τον επικεφαλής της, Σπύρο Κουζινόπουλο, ο οποίος ζήτησε από το προεδρείο να του δοθεί ο λόγος προκειμένου να αιτιολογήσει το γιατί πρέπει ο θαυμάσιος χώρος του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας να περιέλθει στη δικαιοδοσία του δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου να υπάρξει σωστή αξιοποίησή του προς όφελος των δημοτών και με αναπτυξιακή προοπτική. Μετά την αναβολή όμως της συζήτησης, δεν χρειάστηκε η παρέμβασή του.
Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση ο παριστάμενος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Τσαμασλής ενημέρωσε ότι παρ΄ότι πέρασαν πέντε μήνες, δεν έλαβε ακόμη καμία απάντηση από τον απελθόντα υπουργό Οικονομικών κ.Ι.Στουρνάρα και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ.Κ.Μανιατόπουλο, στην επιστολή που τους απέστειλε με ημερομηνία 9-1-2014 με την οποία επισήμαινε ότι από τις διαδικασίες εκποίησης του κάμπινγκ Αγ.Τριάδας απουσιάζει η διαβούλευση με τις τοπικές αρχές. Προτείνοντας παράλληλα την παραχώρηση του ακινήτου στον οικείο ΟΤΑ «ώστε οι τοπικές κοινωνίες, δια των τοπικών αρχών, να δρομολογήσουν την βέλτιστη αξιοποίησή του, έναντι δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων».
Κάποιοι από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, όπως ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ο Αδάμ Δράγας και ο Γιάννης Ζιώγας σε σύντομες παρεμβάσεις τους υπογράμμισαν ότι το ζήτημα του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας είναι κατ΄εξοχήν πολιτικό ζήτημα, καθώς αποκαλύπτει τη νοοτροπία της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τα ασημικά της χώρας κατ΄επιταγήν της τρόϊκας.

Πάντως, η εκτενής συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που θα γίνει μετά από δύο εβδομάδες περίπου αναμένεται ότι θα προκαλέσει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.