Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

H Ελλάδα στις 10 πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου !

Η Ελλάδα της κρίσης κατακτά... επάξια μία θέση στη λίστα με τις 10 πιο «δυστυχισμένες χώρες του κόσμου»! Συγκεκριμένα, έπειτα από πρόσφατη έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων «Gallup» η χώρα μας έρχεται τέταρτη στη λίστα, πολύ κοντά στη Συρία του εμφυλίου πολέμου και στην Αίγυπτο των αναταραχών και των πραξικοπημάτων.

Θυμός, λύπη, άγχος, σωματικός πόνος και ανησυχία! Λέξεις καθόλου ευχάριστες αλλά δυστυχώς άρρηκτα συνδυασμένες με την καθημερινότητα εκατομμύρια Ελλήνων Πρώτο στη λίστα το Ιράν: Πριν λίγες μέρες στο Ιράν συνελήφθησαν έξι νεαροί επειδή ανήρτησαν στο YouTube ένα βίντεο που τους δείχνει να χορεύουν στους ρυθμούς της επιτυχίας του Αμερικανού τραγουδιστή Pharrell Williams: «Happy». Το βίντεο κλιπ έδειχνε τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες χωρίς μαντίλα να χορεύουν στους δρόμους, μέσα σε ένα διαμέρισμα και σε ταράτσες κτιρίων της Τεχεράνης. Οι αρχές κατηγόρησαν τους έξι συλληφθέντες ότι διέπραξαν ανήθικη πράξη και τους συνέλαβαν! Με λίγα λόγια η «χαρά» και η «διασκέδαση» είναι για τους Ιρανούς λέξεις άγνωστες και σε περίπτωση που γίνουν γνωστές τιμωρούνται!
Δεύτερο στη λίστα έρχεται το Ιράκ και ακολουθούν Αίγυπτος, Ελλάδα, Συρία, Σιέρα Λεόνε, Κύπρος, Κατεχόμενα (σ.σ. στον κατάλογο τα Κατεχόμενα αναφέρονται ως Βόρεια Κύπρος- Northern Cyprus), Καμπότζη και δέκατος στη λίστα είναι ο Λίβανος.
Τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν έπειτα από τις απαντήσεις που έδωσε ο κόσμος στην ερώτηση «αν την προηγούμενη μέρα είχαν νιώσει θυμό, λύπη, άγχος, σωματικό πόνο και ανησυχία».
Δυστυχώς τα περισσότερα «ναι» τα έδωσαν -μεταξύ άλλων- και οι Έλληνες!
Πληροφορίες: protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.