Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Η "αστεία ιδέα" και το "μέτωπο των ανοήτων"

του Παναγιώτη Δημητρακά
Ο πολύς κ. Πρετεντέρης έγραψε στα Νέα: «Παρακολουθώ με απορία την συζήτηση που έχουν ξεκινήσει ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ και στην ΔΗΜΑΡ για το ενδεχόμενο να κυβερνήσουν με το ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή υπό τις παρούσες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές συνθήκες , η ιδέα ότι μπορεί κάποιος να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ… δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Είναι απλώς αστεία».

«Παρ’ όλα αυτά το συζητούν. Άνθρωποι ανόητοι; Φιλόδοξοι; Μπερδεμένοι; Καιροσκόποι;»
«…είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν υπάρχει… σοβαρός άνθρωπος στην κεντροαριστερά που να ονειρεύεται μια κυβερνητική σύμπραξη, η οποία αν επιβεβαιώσει τον προοδευτικό της χαρακτήρα θα βάνει τη χώρα σε περιπέτεια, είτε θα διαψευστεί και θα πέσει».
Τα είπε όλα ο άνθρωπος.
Η ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει άλλη κυβέρνηση με άλλη πολιτική είναι ανέφικτη και αστεία. Άρα ας μείνουμε σ’ αυτήν.
Οι άνθρωποι που το συζητούν είναι ποταποί, ανόητοι, αναξιόπιστοι, άρα δεν μπορούν να την κάνουν.
Κι αν επιχειρήσουν, ο σοβαρός άνθρωπος της κεντροαριστεράς, βεβαίως θα την εμποδίσει γιατί είτε θα φέρει μία «εθνική τραγωδία» είτε δεν θα μπορέσει να σταθεί και θα πέσει. Άρα ας μείνουμε στα ίδια.
Επειδή τυγχάνει να είμαι τιτλούχος της ανοησίας και της βλακείας και κατά Πρετεντέρη αλλά και κατά Ψαριανό “η βλακεία είναι ανίατη” επειδή η ΔΗΜΑΡ δεν πήγε με το ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ, προτείνω να εφαρμόσουμε ανεστραμμένο το πρόγραμμα του κ. Πρετεντέρη. Είναι η μόνη λύση.
Να μαζευτούμε και να κάνουμε το μέτωπο των ανοήτων , στο κάτω κάτω είμαστε περισσότεροι, να εφαρμόσουμε την αστεία ιδέα της συγκυβέρνησης, να εξασφαλίσουμε μέσα από μια συζήτηση και την εφικτότητα του προγράμματος και την μελλοντική σταθερότητα της κυβέρνησης των ανοήτων, ώστε να μην αποτελέσει διάλειμμα.
Να αντιπαρατεθούμε στους κινδυνολόγους τύπου Πρετεντέρη, διότι είναι στυλοβάτες της κυβέρνησης των “νοημόνων” που μας έφεραν ως εδώ.
Να μην συμβάλουμε στην στρατηγική διαμόρφωση υγειονομικής ζώνης, περί τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας καλεί ώστε να μην μπορεί να δημιουργηθεί εναλλακτική κυβέρνηση, αρκεί να μην το επιτρέψει και η ίδια η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τις επιλογές της.
Να αποκαλύψουμε και να στείλουμε την καρικατούρα του σοβαρού κεντροαριστερού που δίνει την συγκατάθεσή του για να εφαρμοστούν οι πιο δεξιές και αντικοινωνικές πολιτικές στις επιθεωρήσεις του κ. Λαζόπουλου και να συγκροτήσουμε μια μαχητική προοδευτική κεντροαριστερά που να συμβάλλει στη νέα διακυβέρνηση.
Τότε και μόνον τότε, θα θριαμβεύσει το πιο ωραίο αστείο, όπου θα δικαιωθούν οι στρατιές των ανόητων ανέργων, φτωχών νοικοκυριών, χρεωμένων επιχειρήσεων κλπ.

Τότε είμαι σίγουρος ότι όλοι θα θέλατε να δείτε την φάτσα του κ. Πρετεντέρη. Δεν είναι όνειρο, γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.