Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

"Κόντρα" για τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων

Δεν απέκλεισε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Βασίλης Κικίλιας το ενδεχόμενο να παρακολουθούνται τα κινητά τηλέφωνα του προέδρου και ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

«Είναι αδιανόητο στη δημοκρατία μας να λειτουργούν παράλληλα ή παράπλευρα συστήματα. Δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή μου αυτές τις ημέρες που είμαι στο υπουργείο. Θα καλέσω τον κ. Σκουρλέτη αν έχει κάποια στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε να με ενημερώσει», είπε ο κ.Κικίλιας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες μέθοδοι δεν συνάδουν με το δημοκρατικό μας  πολίτευμα.
Σε άλλο σημείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την ενίσχυση της Αστυνομίας με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, ακόμη και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, για τη δίωξη του κοινού εγκλήματος, πρωτίστως των εμπόρων ναρκωτικών.

Οι καταγγελίες Σκουρλέτη
Σαφείς υπόνοιες, ότι υπάρχει μηχανισμός υποκλοπών που παρακολουθεί τα τηλέφωνα της Κουμουνδούρου, άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο.

Ειδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης, λίγους μήνες αφότου και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε αφήσει υπόνοιες για παρακολουθήσεις στα τηλεφωνήματα των μελών των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, όταν και τους είχε συστήσει να είναι προσεκτικοί, επανήλθε με νέα αναφορά στο θέμα.

Ξεκινώντας από τον ισχυρισμό ότι πολλές από τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν προέρχονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από άλλες πηγές, φέρεται να κατήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης ότι αρκετές φορές διακόπτεται η συνομιλία του στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα όταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ το τελευταίο διάστημα μιλάω με τον Αλέξη Τσίπρα και στα 10 δευτερόλεπτα κόβεται η γραμμή. Δεν το λέω για να τρομάξουμε το λέω για να είμαστε προσεκτικοί. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι αντίπαλοι μας είναι αδίστακτοι».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε, κλείνοντας, πως όσα λέει δεν θέλει να προκαλέσουν φόβο στο Σώμα, αλλά τα επισημαίνει για να είναι όλοι πιο προσεκτικοί στο εξής. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι αντίπαλοι αδίστακτοι, προειδοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες.


Βούλτεψη: καταγγελίες χωρίς καμία βάση

Αντίδραση της κυβερνητικού εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, προκάλεσαν τα όσα είπε ο Πάνος Σκουρλέτης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ περί παρακολουθήσεων συνομιλιών των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η κ. Βούλτεψη αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της: «Το ψεύδος και η συκοφαντία είναι το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού. Είναι προφανές πως «αδίστακτοι» είναι μόνο εκείνοι που εκτοξεύουν «καταγγελίες» χωρίς καμία βάση, με πρώτον τον ίδιο τον κ. Σκουρλέτη που έχει τεθεί επικεφαλής αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας. Είναι φανερό ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, έχοντας υπόψη τους καθεστώτα τα οποία έχουν μεγαλουργήσει σε τέτοιου είδους μεθόδους και τα οποία εμφανίζουν ως πρότυπα ανάλογα με το ποια συνιστώσα παίρνει το λόγο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.