Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

H συνεδρίαση του... εφεδρικού δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού!

Το... εφεδρικό δημοτικό συμβούλιο σε ώρα δράσης
Πανελλήνιο, ενδεχομένως και παγκόσμιο ρεκόρ αντικατάστασης δημοτικών συμβούλων με… εφεδρικούς, προκειμένου να λειτουργήσει ένα δημοτικό συμβούλιο «εκτάκτων αναγκών», διεκδικεί ο δήμος Θερμαϊκού. Καθώς, μετά την επιβολή της ποινής υποχρεωτικής αργίας ενός μηνός, που επέβαλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης σε 21 δημοτικούς συμβούλους, κυρίως της πλειοψηφίας, ο δήμαρχος κ.Γιάννης Αλεξανδρής, ανασύροντας από την… εφεδρεία, υποψήφιους που ήταν επιλαχόντες στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, προχώρησε στη δημιουργία ενός προσωρινού δημοτικού συμβουλίου. Ορκίζοντας παράλληλα προσωρινούς αντιδημάρχους και εκλέγοντας προσωρινό πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου!

Όλα αυτά, ουσιαστικά για τρεις εβδομάδες, καθώς στο τέλος Ιουνίου, οπότε λήγει η ποινή των 21 δημοτικών συμβούλων, αυτοί θα επανέλθουν στο δημοτικό συμβούλιο και οι προσωρινοί, θα αποσυρθούν.
Άξιζε λοιπόν τον κόπο όλη αυτή η αναστάτωση; Αυτή η αναζήτηση επιλαχόντων και η αγωνιώδης προσπάθεια όσων ορίστηκαν ως αντιδήμαρχοι να ενημερωθούν «επί τροχάδην» προκειμένου να μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους;
Παρακολουθήσαμε την έκτακτη συνεδρίαση του «προσωρινού» δημοτικού συμβουλίου, τττο   βράδυ της Τρίτης και ειλικρινά δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε τους λόγους αυτής της βιασύνης. Τι θα γινόταν δηλαδή αν έμενε για 15 μέρες ο δήμος δίχως δημοτικούς συμβούλους; Ο δήμος με τις υπηρεσίες του, ούτως ή άλλως λειτουργεί με το προσωπικό που υπάρχει. Τι θα άλλαζε αυτό το δεκαπενθήμερο;
Πιστεύουμε τίποτα το ουσιαστικό, αν κρίνουμε και τα θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Καθώς  δεν μπορούν να θεωρηθούν ως  έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης η «παραλαβής του έργου κατασκευή εξωτερικής περίφραξης στο Δημοτικό Γήπεδο Ν.Επιβατών», που ήταν το 6ο θέμα, ούτε η «ανάκληση παραχώρησης δύο επιβατηγών αυτοκινήτων από τον Δήμο στο Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού», όπως ήταν το 8ο θέμα. Ή τέλος η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, που θα μπορούσαν να περιμένουν για δύο εβδομάδες.
Περισσότερα για την ποινή αργίας των 21 δημοτικών συμβούλων του δήμου Θερμαϊκού, διαβάστε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.